Lichte daling sponsorinkomsten PSV

PSV heeft in het boekjaar 2017-2018 wederom een positief resultaat behaald. De sponsorinkomsten daalden licht met € 0,4 miljoen. Dat blijkt uit het vandaag gepubliceerde financieel jaarverslag.

De sponsorinkomsten van PSV bedroegen in het seizoen 2017/2018 € 16,6 miljoen. Dat is een kleine daling van € 400.000 in vergelijking met de € 17 miljoen in het vorige seizoen. Dat de inkomsten redelijk stabiel bleven ten opzichte van het vorige seizoen is volgens PSV mede het gevolg van het aantrekken van Frans Janssen als commercieel directeur vanaf december 2017 die nieuwe impulsen heeft gegeven aan het commercieel beleid. Volgens het jaarverslag is dat ook nodig omdat Energiedirect.nl ervoor heeft gekozen na afloop van seizoen 2018-2019 als partner / rugsponsor, in plaats van hoofdsponsor van PSV, door te willen gaan. Komend seizoen is het Eindhovense bedrijf GoodHabitz bereid gevonden de positie van rugsponsor in te vullen. Daarnaast heeft een groot aantal bestaande partners/sponsoren hun contract met PSV verlengd. PSV kon maar liefst vijftien contractverlengingen en uitbreidingen van sponsorships realiseren. Voor komend seizoen verwacht PSV dat de commerciële inkomsten weer een stijging laten zien.

PSV esports

PSV noemt speciaal de commerciële groei van PSV eSports. In het eerste volwaardige eDivisie seizoen werden naast hoofdsponsor Energiedirect.nl, twee grote partnerships met 100% Voetbal en Snickers afgesloten, twee merken die expliciet voor PSV eSports hebben gekozen om zo een steeds groter wordende (jonge) doelgroep te kunnen bereiken.

PSV Business
PSV Business, het grootste netwerk van Zuid-Nederland, heeft in seizoen 2017-2018 vijftig nieuwe leden mogen verwelkomen, waardoor het totaal uitkwam op 452 zakelijke relaties. De bezetting van de Business Club kende een stabilisering.

Netto resultaat
PSV heeft de lijn van de afgelopen seizoenen voortgezet in het verder aflossen van de rentedragende schulden. In de afgelopen 3 seizoenen is bijna € 25 miljoen afgelost op deze leningen. Het streven blijft om in 2020 alleen het Partnerfonds als rentedragende schuld te hebben. Na aftrek van de rentelasten en de vennootschapsbelasting blijft een netto resultaat over van € 0,2 miljoen. De netto-omzet daalde van 85,8 miljoen naar 62,1 miljoen, met name door het ontbreken van premies uit Europees voetbal.

Verwachting 2018-2019
Voor het seizoen 2018-2019 verwacht PSV een positief netto resultaat met name als gevolg van de deelname aan de Groepsfase van de UEFA Champions League. Daarnaast worden de uitgaande transfers van Santiago Arias en Joshua Brenet meegenomen in het boekjaar 2018-2019.