Lotto weer partner toer- en wedstrijdversie Amstel Gold Race 2016

In het weekend van 16 en 17 april kleurt De Valkenburgse Cauberg weer op allerlei manieren geel. Lotto is net als vorig jaar officieel partner van zowel de toerversie als de toerwedstrijd van Amstel Gold Race.

De toerversie op zaterdag 16 april is net als vorig jaar de aftrap voor ‘De 6 van Lotto''. Een dag later staat de wielerploeg van Team LottoNL-Jumbo aan de start van de World Tour wedstrijd. Voor Lotto is dit een mooie kans om het belang van top- en de breedtesport te benadrukken.

‘De 6 van Lotto'' is een serie landelijke toertochten die Lotto financieel steunt. Toerfietsers die zich inschrijven voor de Amstel Gold Race via de ‘De 6 van Lotto'' (www.de6vanlotto.nl ) maken ook kans op prijzen zoals racefietsen, VIP arrangementen, fietsclinics en andere wielergerelateerde prijzen.

Het partnership past goed bij Lotto, want als ‘partner in sport’ maakt Lotto zich al meer dan 40 jaar sterk voor de Nederlandse sport. Een aantal weken geleden nog droeg de Lotto een cheque van 43,5 miljoen euro over af aan zowel top- als breedtesport (amateursport).

Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race, een Nederlandse eendaagse wielerwedstrijd voor profrenners die sinds 1966 jaarlijks wordt gehouden in de Limburgse heuvels, is de enige World Tour die in Nederland wordt verreden. Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race: ‘Amstel Gold Race bestaat meer dan 50 jaar en Lotto is er al meer dan 40 jaar voor de sport. Ook dit jaar vinden we elkaar weer op de Cauberg. Ik zie een veelbelovend partnership waarmee we de sport nog groter maken!’.

Arno de Jong, marketing directeur van het kortgeleden gefuseerde Nederlandse Staatsloterij/De Lotto: "Dit is voor ons een van de mooiste weekenden van het wielerseizoen: op zaterdag starten de toerfietsers van ‘De 6 van Lotto'' en op zondag staat Team LottoNL-Jumbo aan de start van de wedstrijdversie. Daar moet je bij zijn als Lotto; zo laten we zien dat we zowel top- als breedtesport verder helpen".