Matrix wordt official supplier European Para Championships

Matrix, de toonaangevende leverancier van fitnesstoestellen, gaat een samenwerking aan met de European Para Championships 2023. Als Official Supplier verzorgt Matrix onder andere de inrichting van een fitnessruimte in Rotterdam Ahoy, ten behoeve van de wedstrijdvoorbereiding van de atleten. De EPC, een multi-sportevenement met tien EK’s in verschillende parasporten, vindt plaats van 8-20 augustus in Rotterdam.

Anne-Marie Kuiper, Director Marketing & Customer Service bij Matrix, benadrukt het belang van inclusiviteit: "Topsportfaciliteiten zijn niet altijd vanzelfsprekend voor sporters met een beperking, en wij geloven sterk in gelijke kansen voor iedereen. Daarom zijn wij verheugd om als Official Supplier betrokken te zijn bij de European Para Championships. Als toonaangevend leverancier van fitnesstoestellen nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo organiseren we al jaren de 10@10 Challenge in Nederland en zijn we supporter van de Harde Leerschool. Ook ondersteunen we diverse topsporters, waaronder Diede de Groot, in hun Olympische en Paralympische ambities."

Matrix is 's werelds grootste fabrikant van professionele fitnesstoestellen en gaat verder dan alleen het leveren van hoogwaardige apparatuur. Het bedrijf biedt klanten ondersteuning bij het ontwerpen van ruimtes en inrichting, financiële vraagstukken, training van personeel en marketingmogelijkheden. Met een focus op kwaliteit, service, productontwikkeling, innovatie en klantgerichtheid, is Matrix een betrouwbare partner in de fitnessindustrie.

Jeroen Straathof, toernooidirecteur van de European Para Championships, legt uit hoe Matrix bijdraagt aan het evenement: "Op ons verzoek richt Matrix een sportschool/warm-up room in op twee locaties: Tennis Vereniging Victoria, waar de voorrondes van het rolstoeltennis plaatsvinden, en Rotterdam Ahoy, waar meerdere sporten plaatsvinden. Hierdoor kunnen alle sporters dagelijks gebruikmaken van een fitnessruimte en zich optimaal voorbereiden op de wedstrijden van hun Europees Kampioenschap. Dit is een belangrijke toevoeging, zeker omdat dergelijke faciliteiten in de wereld van de parasport niet vanzelfsprekend zijn."

De European Para Championships is een uniek evenement dat tien verschillende parasporten samenbrengt. Atleten zullen gedurende twee weken strijden om het Europees kampioenschap in Para cycling, Para archery, Para badminton, Wheelchair tennis, Boccia, Goalball, Wheelchair basketball, Para judo, Shooting para sport en Para taekwondo. Dit multisportevenement biedt niet alleen atleten de kans om te strijden om de hoogste eer, maar ook om kwalificatiepunten of directe kwalificatie voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs te behalen.

Op de foto: Anne-Marie Kuiper, Director Marketing & Customer Service Matrix & Albert-Jan Smid, Director Partnerships EPC