Menzis en KNLTB verlengen samenwerking

Menzis en de KNLTB verlengen hun samenwerking op het gebied van de ondersteuning van jeugdtennis met drie jaar tot 2019. Tijdens de Arnhemse Spelen tekenden Ruben Wenselaar, CEO Menzis en Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB het contract, in aanwezigheid van voormalig toptennisser en jeugdambassadeur Jacco Eltingh.

Zorgverzekeraar Menzis is sinds 2010 de jeugdpartner van de KNLTB. Het gemeenschappelijke doel voor de komende jaren is om jaarlijks minimaal 20.000 kinderen structureel te laten tennissen.

Ruben Wenselaar, CEO Menzis: "Menzis en de KNLTB zetten zich al sinds 2010 samen in om kinderen in Nederland te laten tennissen. Ik ben blij dat we hier nog weer drie jaar mee verder gaan. Want bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid, dit geldt natuurlijk ook zeker voor kinderen. Daar wil ik me ook voor inzetten. Door deze aanpak, waarbij we kinderen op school, op straat en op de vereniging in contact brengen met tennis maken we de kinderen enthousiast voor deze sport en brengen we ze letterlijk in beweging."

Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB: "De samenwerking met Menzis draagt heel direct bij aan onze doelstelling om meer kinderen meer te laten tennissen. We zijn dan ook blij onze samenwerking de komende jaren te continueren. Gezamenlijk willen we per jaar 60.000 kinderen kennis laten maken met de sport, waarvan vervolgens 20.000 kinderen lid worden van een verenigingen zo structureel gaan bewegen.”

Jacco Eltingh, jeugdambassadeur: "Ik ben trots dat ik jeugdambassadeur van de KNLTB mag blijven. De kinderen van nu kennen mij vooraf misschien niet meer, maar hopelijk vergeten zij mij niet meer na afloop! De ouders herkennen mij waarschijnlijk nog wel en die helpen hun kroost natuurlijk bij hun sportkeuze. Vanuit Tennis Events organiseren wij ook het schooltennisloket voor de KNLTB, wat zorgt voor maximale synergie en deling van onze kennis.”

Arnhemse Spelen

815 basisschoolleerlingen doen vandaag mee aan de eerste Sportwijs Arnhemse Spelen. Tijdens de Arnhemse Spelen maken deze kinderenkennis met vijf verschillende sporten, met tennis in de hoofdrol. De plaatselijke tennisvereniging ALTB, ondersteund door de KNLTB, verzorgt onder de bezielende leiding van Jacco Eltingh de tennisclinics voor leerlingen van maar liefst zes basisscholen uit Arnhem. Naast tennissen leren de kinderen duiken in het zand bij beachtennis en maken ze kennis met rolstoeltennis. Ook voorziet Jacco Eltingh de kinderen van leuke en handige tennistips.

De Arnhemse Spelen zijn de afsluiting van het School Club-project in Arnhem. Tijdens dit project zorgden Menzis, de KNLTB en het Sportbedrijf Arnhem, in nauwe samenwerking met negen tennisverenigingen, ervoor dat ruim 3.000 Arnhemse kinderen via Tenniskids@school kennis maakten met tennis.

Tijdens de Arnhemse Spelen heeft Jacco Eltingh vandaag de Tennis Europe Award in ontvangst mogen nemen. Deze onderscheiding wordt uitgereikt als erkenning voor een buitengewone contributie aan de tennissport. De KNLTB heeft Eltingh voorgedragen vanwege zijn grote bijdrage aan jeugdtennis in Nederland als jeugdambassadeur. Dit doet hij door onder andere het geven van vele clinics op scholen en bij tennisverenigingen, het organiseren van tenniskampen en door op te treden als spreker bij evenementen.