Menzis Tenniskids Feest uitgebreid

De KNLTB en zorgverzekeraar Menzis organiseren voor de derde maal het Menzis Tenniskids Feest dit jaar voor de derde maal. Vorig jaar bezochten ongeveer 1000 kinderen de Tenniskids Feesten in Utrecht en Eindhoven. Dit jaar wordt het evenement uitgebreid naar zes tennisverenigingen.

Het feest is speciaal voor alle kinderen die meer dan vier keer hebben deelgenomen aan de Tenniskids competitie (de Kia World Tour of Groene competitie). Het doel van het evenement is om kinderen vaker te laten tennissen en zo meer te laten bewegen. Alle kinderen mogen daarom ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, ook als ze niet lid zijn van de KNLTB. Zo kunnen ze ervaren hoe leuk tennis is. Er zijn zo''n 60.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband.

Algemeen Directeur Erik Poel: "De Tenniskids competitie groeit, steeds meer kinderen spelen mee en hebben plezier in tennis. Het spelen van wedstrijdjes is een goede manier om kinderen te laten zien hoe leuk tennis is, ook als teamsport. Om de feestelijke afsluiting van de competitie voor meer kinderen toegankelijk te maken hebben we er voor gekozen om het op meer plaatsen in het land te organiseren. We zijn ontzettend blij dat deze zes verenigingen samen met ons naar verwachting 1500 kinderen een fantastische tennisdag kunnen geven”.

Kinderen die vier keer of meer deel hebben genomen aan de Tenniskids competitie in het voorjaar, ontvangen nog tijdens de competitie een uitnodiging om in te schrijven. De feesten zijn van 10.00 tot 15.00 uur en de dag bestaat uit tennis, fun en entertainment. Van tennisactiviteiten op de baan tot aan springkussens en bijvoorbeeld een goochelshow. Ook de Tenniskids mascottes Ace & Love en Bart Boonstra, presentator van televisiezender Nickelodeon, zijn op een aantal locaties aanwezig.