Moco Museum officiële leverancier van USWA

Urban Sport Week Amsterdam (USWA) en het Moco Museum beginnen een samenwerking voor het evenement dat volgende maand gehouden wordt op het Museumplein. Tijdens het evenement organiseert Moco de VIP Hospitality-plaats en verwelkomt het alle uitgenodigde gasten en partners van USWA en FIBA 3x3 Europe Cup Basketball.

"Moco wil een brede selectie aan modern en hedendaagse kunst tentoonstellen voor het publiek. Moco richt zich op bewezen pioniers en protagonisten, de zogenaamde ''Rock Stars of Art'' binnen verschillende kunstbewegingen. De betrokkenheid bij straatkunsten past perfect bij de straatsporters van USWA. Met indrukwekkende en spannende tentoonstellingen en hooggeplaatste gastcurators voldoet Moco aan de behoefte van het grote publiek. Ze willen een blik in de kunstwereld nemen die gewoonlijk verborgen is voor het publiek. Door de tuin van het museum te openen voor de gasten van USWA en de FIBA Europe Cup, wordt de locatie juist opengesteld die gewoonlijk verborgen is voor het publiek, verklaart Museum Directrice Kim Longchies. ”Wij voelen ons verbonden met Urban Sporten. Hoewel de scene snel groeit, hebben wij begrip voor de pioniers van de sport zoals wij ons richten op de pioniers van de kunst. Door deel te nemen aan de USWA willen wij specifiek een breder publiek introduceren aan de schoonheid van de kunst."

Gasten van partners en sponsoren van het evenement worden verwelkomd in de tuin van Moco. Hen wordt een rondleiding door het museum aangeboden en kunnen ook een drankje krijgen vooraf de diverse basketbalwedstrijden die op centercourt gespeeld worden. Marco Gerris, artistieke directeur ISH Dance Collective en Ambassador van USWA, is tevreden met de samenwerking: "Sport, kunst en levensstijl komen samen tijdens de USWA. De samenwerking met Moco geeft ons de mogelijkheid om jonge bezoekers van USWA aan kunst te introduceren. Moco is een geweldig museum dat op het Museumplein staat in hartje Amsterdam. Het past perfect bij de waarde van USWA. Ik bezoek graag het museum en kijk uit naar de samenwerking!”

De Urban Sports Week Amsterdam is een week vol plezier,sport en spectaculaire shows, midden in de hoofdstad van Nederland. Van 5 tot 9 juli biedt Amsterdam het podium voor zowel beginners als professionele atleten in Urban sporten. De vier actievolle achtereenvolgende dagen zullen alle urban sporten hun sport laten zien aan het brede publiek. Er zijn tal van wedstrijden, klinieken en demonstraties in BMX, Inline Skaten, Free runnen, skateboarden en vele andere sporten. De Urban Sport Week Amsterdam is een initiatief van de stad Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sport en stedelijke gemeenschappen van de stad. Het Museumplein is de belangrijkste locatie van het evenement.