Nationaal Ouderenfonds tekent sponsorovereenkomsten voor nieuw OldStars-seizoen

Zorgverzekeraar Menzis, Van Boxtel hoorwinkels, Riki Stichting en Fonds NutsOhra zijn de nieuwe sponsoren van OldStars-Walking Football, het sociaal maatschappelijk voetbalproject van het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie.

Met het voetbalprogramma OldStars voetballen 60-plussers volgens het concept walking football. Hierbij rennen de spelers niet, om zo blessures te voorkomen en de sport ook toegankelijk te maken voor ouderen met een beperkte gezondheid. Door samen te voetballen komen deze 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Sinds de officiële lancering in 2014 is dit uitgegroeid tot een succesvol maatschappelijk voetbalproject. Zo hebben bijna alle Eredivisieclubs inmiddels een OldStars team en zijn er tientallen amateurverenigingen die OldStars -Walking Football aanbieden.

OldStars zal de komende jaren verder uitbreiden door nog meer spelers en amateurclubs te laten aansluiten. "Wij zijn blij dat deze sponsoren zich samen met ons willen inzetten om OldStars verder uit te rollen”, aldus Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. "Met deze meerjarige verbintenis kunnen wij de komende jaren nog meer mensen op een sportieve manier met elkaar in contact brengen. Een prachtig middel om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.”

Het decor voor de contractondertekening is het Eredivisie OldStars toernooi dat vrijdag 7 oktober, op Nationale Ouderendag, plaatsvindt in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens deze dag laat het Nationaal Ouderenfonds duizenden wensen van ouderen in vervulling gaan én bezorgt ze samen met de Eredivisie en de Eredivisieclubs meer dan 400 sportieve 60-plussers een onvergetelijke dag. Iconen en voetballegendes uit 60 jaar Eredivisie maken het toernooi compleet

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de stranduitjes en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.