Nationale-Nederlanden start NN Rivals Run

Op zondag 3 juli 2022 gaan de hardloopsteden Arnhem en Nijmegen het tegen elkaar opnemen in een nieuw hardloopformat: NN Rivals Run. Het nieuwe evenement is omarmd door ‘Supporter van alle hardlopers’ Nationale-Nederlanden en wordt in samenwerking met de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe georganiseerd.

De opzet is simpel: in iedere stad starten 250 hardlopers en wie als eerste met 200 deelnemers finisht in Elst, wint. De finish ligt precies in het midden van het parcours van circa 10 kilometer en het laatste stuk rennen de teams gelijk op.

Bedenker Niko Moreno Ruiz van Touché Sportmarketing vertelt: “Hardlopen gaat vaak om de neer te zetten tijd, maar is in onze ogen bij uitstek een teamsport. Juist als je samenwerkt in trainingen én tijdens de wedstrijden kom je verder. Helemaal als aan de andere kant je ‘rivaal’ ook alles geeft. Door elkaar uit te dagen boek je progressie. Daarnaast biedt het vormen van een team nóg meer beleving. De NN Rivals Run moet een traditie worden, waarbij Arnhem en Nijmegen elkaar jaarlijks uitdagen. Een sportieve strijd voor de 500 deelnemers én voor de loop-communities in beide steden. Iedereen kan namelijk meetrainen en als supporter bij de wedstrijd zijn.”

Manager Sportsponsoring bij Nationale-Nederlanden Carola Ticheler: “Dat hardlopen een teamsport is, blijkt uit de geweldige resultaten die ons NN Running Team jaarlijks boekt. Je hebt elkaar als atleten nodig. In de trainingen maar ook zeker in de wedstrijden. Zo breng je elkaar uiteindelijk verder. Dat is dat we met de NN Rivals Run willen uitdragen."

De snelle vrouwen en mannen uit Arnhem en Nijmegen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via www.nnrivalsrun.nl om zo op de hoogte te blijven én om een plek in de selectie van hun stad te scoren. Het traject tot aan de wedstrijd bestaat onder andere uit speciale trainingsavonden, tips & tricks van mondiale topatleten, onthulling van de tenues van beide steden én natuurlijk: het selectiemoment! In de maanden maart en april kunnen de hardlopers zich kwalificeren door bij de snelste 250 lopers van de stad te zitten over een afstand van 10 kilometer. Dit alles gaat online via Strava en via speciale events van de betrokken partners.

Naast Nationale-Nederlanden en de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe zijn ook Hardlopen.nl, Maurten, Mizuno, Run2Day en Runner’s World verbonden aan NN Rivals Run. Het concept en de organisatie van het event ligt in handen van Worldwide Sports Management (WSM) en Touché Sportmarketing.