Nederlandse Loterij maakt TeamNL-hotel mede mogelijk

Nederlandse sporters die volgend jaar klaar zijn op de Olympische Spelen in Tokio hoeven niet meer meteen naar huis te vliegen. NOC*NSF heeft met medewerking van de Nederlandse Loterij kamers geboekt in een hotel in de Japanse hoofdstad.

Van daaruit kunnen atleten die vroegtijdig worden uitgeschakeld of van wie de sport erop zit, de rest van de Spelen bijwonen. Dat vertelde Pieter van den Hoogenband, chef de mission TeamNL Tokyo 2020, dinsdag in Amsterdam.
"Onze pay off is 'Waar heel Nederland wint', aldus Nederlandse Loterij. "Dan moet je dat ook op deze manier laten zien."

De chefs de mission Van den Hoogenband (Olympisch) en Esther Vergeer (Paralympisch) gaven in het Olympisch Stadion een gezamenlijke toelichting op de voortgang van de voorbereidingen op Tokyo 2020 tot nu toe. Beiden roemden de faciliteiten in Tokio en omschreven hun taak vooral als het "creëren van een optimaal prestatieklimaat".

Daar hoort voor de Olympische Zomerspelen sinds vorige edities bij dat sporters voor wie het toernooi erop zit het olympisch dorp verlaten. In Rio was dit met één centraal georganiseerde terugvlucht. Ditmaal zijn er drie keuzes: het TeamNL-hotel, naar huis reizen of op eigen gelegenheid in Tokio blijven. Van den Hoogenband: "Voor de sporters in het olympisch dorp gelden tijdens de gehele Olympische Spelen de waarden die ik van huis uit heb meegekregen: rust, regelmaat en reinheid."

Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF: “Het is erg belangrijk dat we tijdens de gehele Olympische Spelen van Tokyo 2020 het prestatieklimaat op hoog niveau kunnen houden. Dankzij de Nederlandse Loterij is het gelukt om voor de sporters die klaar zijn ter plekke hotelruimte te boeken.”