Nederlandse Loterij shirtsponsor TeamNL Korfbal

Richting en tijdens het komende EK korfbal in België (eind oktober) prijkt Nederlandse Loterij op het shirt van TeamNL Korfbal. Als partner van TeamNL heeft Nederlandse Loterij gekozen voor een plek op het wedstrijdshirt van de regerend Europees, wereld- en World Games-kampioen. Afgelopen zaterdag speelde TeamNL Korfbal in en tegen België de eerste officiële interland met Nederlandse Loterij op de borst.

Kees Rodenburg, directeur KNKV: “We zijn trots dat we met korfbal deel uitmaken van TeamNL. Nederlandse Loterij is één van de partners, die het mogelijk maken dat TeamNL op het hoogste niveau de mooiste sportprestaties kan leveren. We dragen Nederlandse Loterij dan ook met trots op ons shirt.”

Joost Zuure, Head of Sponsoring en Beneficianten Nederlandse Loterij: “We willen sport en bewegen voor iedereen mogelijk maken via onze afdracht. Ook de korfbalsport dragen we, middels onze jaarlijkse afdracht, een warm hart toe. Zo ging in 2020 ruim een half miljoen euro naar de korfbalsport. Daarnaast zijn we blij dat we als partner van TeamNL de Nederlandse sport verder kunnen steunen en we een bijdrage kunnen leveren aan de verdere successen van dit getalenteerde team. We wensen hen veel succes!”

Afgelopen zaterdag werd in België voor het eerst in een officiële wedstrijd sinds de WK-finale van 2019 in Zuid-Afrika. Het duel in het Boeckenberg Sportcenter in Antwerpen staat in het teken van het 100-jarig bestaan van de Belgische bond. Nederland en België zijn in voorbereiding op het uitgestelde EK, dat van 25 tot en met 30 oktober in België gespeeld wordt. Nederland is regerend Europees kampioen, terwijl België – de huidige nummer twee van de wereld – tijdens het vorige EK (2018) verrassend vierde werd en dus buiten de prijzen viel. TeamNL Korfbal is in de poulefase van het EK ingedeeld bij Portugal, Engeland en Hongarije.
In juli 2022 staan de uitgestelde World Games in Birmingham (USA) op het programma.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl