Nederlandse triatlonsport versterkt met Perskindol Triathlon Series

Sportmarketingbureau SportVibes breidt de vorig jaar gestarte samenwerking met spierverzorger Perskindol uit en lanceert in 2017 de Perskindol Triathlon Series. Naast Rotterdam zullen ook Amsterdam en Nijmegen dit jaar het decor vormen voor deelnemers aan de sprintafstanden.

De bestaande sponsorovereenkomst tussen SportVibes en Perskindol is uitgebreid van één triathlon, Perskindol Triathlon 010, naar drie triathlons. In Amsterdam en Nijmegen zullen dit jaar respectievelijk de Perskindol Triathlon 020, op zaterdag 12 augustus, en Perskindol Triathlon 024, op zaterdag 2 september, plaats vinden. Perskindol, als naamgevend hoofdsponsor van deze evenementen, stelt ten doel om nog meer mensen kennis te laten maken met de triatlonsport en hen via hun producten te helpen voor, tijdens en na de deelname.De sprintafstand staat centraal tijdens de Perskindol Triathlon Series. Hierbij zwemmen deelnemers 750 meter, fietsen 20 kilometer en lopen 5 kilometer hard. Deze afstand leent zich perfect voor de beginnende triatleten die kennis willen maken met de triatlonsport. Alle edities vallen onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

Op 15 en 16 juli biedt de Willem-Alexander Roeibaan in Rotterdam niet alleen het podium voor de breedtesporters, maar heeft de NTB het Nederlands Kampioenschap Sprint ook toegewezen aan SportVibes. Nadat vorig jaar al de eredivisiewedstrijden plaatsvonden tijdens de Perskindol Triathlon010 vindt dit jaar op zaterdag 15 juli het NK Sprint plaats. Door deze koppeling heeft het weekend zowel een professioneel- als breedtesport element.

Perskindol Active zijn spier- en gewrichtsverzorgende producten op alcohol/waterbasis of gelbasis met plantaardige/etherische stoffen die doorbloeding stimuleren en vóór, tijdens en na het sporten gebruikt kunnen worden.