Nedmag drie jaar hoofdsponsor Lycurgus

Zoutwinningsbedrijf Nedmag uit Veendam is de komende drie jaar hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Abiant Lycurgus.

Het nieuws werd woensdagavond voorafgaand aan de derde finale tegen Achterhoek Orion bekend gemaakt in MartiniPlaza. Nedmag volgt Abiant Uitzendgroep op, dat elf jaar lang hoofdsponsor was. Abiant blijft wel als subsponsor verbonden aan de club.

Op zaterdag 16 maart werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zaanstad al bekend dat Nedmag voor het lopende seizoen financieel uitkomst wilde bieden. Het bedrijf lenigde toen de eerste financiële nood met een bijdrage van circa 1,5 ton om het ontstane gat in de begroting te dichten. Afgelopen periode is gesproken en gekeken naar een verlenging van de overeenkomst dat heeft geleid tot een driejarige overeenkomst. De samenwerking werd middels het zetten van handtekeningen door Nedmag directeur Bert Jan Bruning en de nieuwbakken voorzitter van de Stichting Topvolleybal Groningen (STG) Arie Wink formeel bekrachtigd.

Bedragen werden niet bekendgemaakt. Directeur Bert Jan Bruning van het zoutbedrijf sprak van 'substantieel', en ligt naar schatting rond de 100.000 euro op jaarbasis.