NH Hotels nieuwe hoofdsponsor Nederlands Dames- en Heren handbalteam

NH Hotels is de nieuwe hoofdsponsor van zowel het Nederlands Damesteam als het Nederlands Herenteam. Het NHV en NH Hotels zijn een overeenkomst aangegaan voor drie jaar en onder andere perspresentaties zullen op de locaties van de nieuwe hoofdsponsor plaatsvinden.

Het Nederlands Herenteam speelt komende zondag in Sittard voor het eerst in Nederland met NH Hotels op het shirt. De ploeg van bondscoach Joop Fiege speelt dan om 14.00 uur de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2017 tegen Zwitserland. De Oranjeheren staan momenteel aan de leiding in groep 7 en hebben een goede kans om zich te plaatsen voor de WK-playoffs. De groepswinnaar speelt in juni 2016 tegen een tegenstander van het EK en de winnaar over twee wedstrijden plaatst zich voor de mondiale titelstrijd in Frankrijk in januari 2017.

Het Nederlands Damesteam nam afgelopen maand deel aan het WK in Denemarken. De formatie van bondscoach Henk Groener schreef geschiedenis met een knappe tweede plaats. De Oranjemeiden hielden ruim twee weken heel Nederland in de ban van de handbalsport. De populariteit van het Nederlands Damesteam is enorm. Binnen 25 uur na de start van de voorverkoop voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje waren alle 2200 toegangskaarten verkocht.
Een week later kan de ploeg zich via een Olympisch Kwalificatietoernooi in het Franse Metz voor het eerst in de historie plaatsen voor de Olympische Spelen.