Nieuwe hoofdsponsor voor RKC Waalwijk

Met ingang van het seizoen 2019-2020 speelt RKC Waalwijk niet met Mandemakers op de voorkant van het shirt, maar met de naam van Willy Naessens vóór en met Mandemakers Keukens achter op het geel-blauwe shirt. Het is voor het eerst in 15 jaar dat Mandemakers niet de hoofdsponsor is van de club uit Waalwijk.

Willy Naessens, een van origine Belgisch bedrijf, is in Nederland sinds vijf jaar actief in bedrijfshuisvesting in prefab beton en al die tijd als sponsor aan RKC Waalwijk verbonden. Vanaf komend seizoen gebeurt dat dus in een prominentere rol.
De bestaande sponsoren blijven de club onverminderd steunen; het nieuwe RKC-shirt krijgt Mandemakers Keukens en Van Mossel Automotive op de de rug en Peter van Son Interieurobjecten op de mouw. Mandemakers blijft naamgever en eigenaar van het stadion.

"Sinds onze entree op de Nederlandse markt zijn we sterk aan het groeien. Om onze continuïteit te waarborgen willen we onze naamsbekendheid uitbreiden van regionaal naar landelijk'', aldus Jeroen de Bonth, eigenaar van Willy Naessens Industriebouw in Nederland. ''We hebben prachtige projecten en zijn altijd op zoek naar samenwerking. Dat begint met een goed netwerk en de juiste mensen om je heen. We zijn ambitieus en hebben veel vertrouwen in de ontwikkelingen die bij RKC Waalwijk plaatsvinden, ze hebben ons als Willy Naessens altijd positief verrast. En nu helemaal met de onverwachte promotie naar de Eredivisie."

Ook Ben Mandemakers, eigenaar van De Mandemakers Groep, reageert verheugd op de intensievere samenwerking van Willy Naessens met RKC. ''Ik heb altijd gezegd dat ik graag ruimte maak voor extra sponsors, in het belang van RKC. Meer sponsors betekent een hogere begroting en daarmee meer middelen voor succes voor RKC. Willy Naessens is een ambitieus familiebedrijf dat goed bij RKC en ons bedrijf past. Ik ben blij dat Jeroen de Bonth deze stap zet. En geen zorgen, ik ga echt niet minder doen voor RKC, eerder meer. Ik ben trots op de ontwikkeling die RKC Waalwijk momenteel doormaakt op alle vlakken."

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk, geeft aan dat de eerste gesprekken al begin dit jaar plaatsvonden. ''Zoals iedereen in Nederland weet is Mandemakers intensief betrokken bij RKC Waalwijk en dat zal wat ons betreft tot in lengte der dagen zo blijven. Mandemakers is ook de langstzittende shirtsponsor in het betaalde voetbal. Daar zijn we enorm dankbaar voor maar het is ook goed voor de club als we daar meer partijen omheen verzamelen. Er ontstaat zowel op als naast het veld echt iets moois bij RKC Waalwijk, we kijken enorm uit naar komend seizoen!"

Willy Naessens is in thuisland België overigens al heel lang actief in de sport, onder andere in voetbal, veldrijden en de paardensport. ''We geloven sterk in ambassadeurs en supporters en willen altijd bijzondere dingen doen'', aldus Jeroen de Bonth. ''Daarom hebben we een paar jaar geleden ook het betonnen beeld van Martin Jol bedacht, nadat we de supporters gevraagd hadden naar hun favoriete trainer uit de historie van RKC Waalwijk. We zien ernaar uit om samen de schouders onder de club te zetten en de komende jaren nog mooie dingen te doen samen, om te beginnen in de Eredivisie vanaf komend seizoen."

Foto: ProShots