Nieuwe Skoda’s voor Team LottoNL-Jumbo

Met ingang van de Amstel Gold Race hebben ploegleiders en mecaniciens van Team LottoNL-Jumbo beschikking over achttien nieuwe Octavia- en Superb Combi-modellen van Skoda. Daarnaast gaan ook de schaatsers van TeamLottoNL-Jumbo in Octavia’s Combi op weg naar nieuwe overwinningen en records.

De schaatsploeg had in het verleden alleen een leasecontract met Mercedes, maar heeft nu ook een volwaardige automotive-partner. Skoda is sinds 2004 als autopartner verbonden aan de wielerploeg. Bij de start van de Amstel Gold Race, komen de ploegleiders en mecaniciens volledig in het nieuw aan de start. Het team heeft achttien nieuwe Octavia- en Superb Combi-modellen in de kenmerkende geel-zwarte TeamLottoNL-Jumbo racekleuren uitgevoerd.

"De ploegleiding waardeert vooral het comfort in de lange verplaatsingen, terwijl de mecaniciens de ruimte en veelzijdigheid prijzen. De standvastigheid en het uithoudingsvermogen van de Skoda’s is een belangrijke factor voor zowel de ploegleiding als de technische staf en de wielrenners", aldus het persbericht.

Skoda wordt met onmiddellijke ingang ook autopartner van de schaatsploeg. De schaatsers van Team LottoNL-Jumbo hebben allemaal de beschikking over een Octavia Combi met het Team LottoNL-Jumbo design. Deze auto’s, twaalf in totaal, beschikken standaard over een item dat speciaal voor de schaatsploeg ontwikkeld zou kunnen zijn: een ijskrabber die in de tankdop is geïntegreerd.
"De Nederlandse achtergrond van het team en de toegankelijkheid voor een breed publiek, van zowel de modellen van Skoda als de wielrenners en schaatsers van het team zijn belangrijke aspecten die de twee merken tot elkaar hebben gebracht”, verklaart Klaas Pieter Roemeling, directeur ŠKODA Nederland.

"De afgelopen jaren heeft het team met veel plezier in en rond de de koerskilometers gemaakt in de Skoda’s”, zegt algemeen directeur Richard Plugge. "Daarom zijn wij blij met de versteviging en verruiming van de samenwerking met ŠKODA Nederland.” Ook Jac Orie, algemeen directeur van de schaatsploeg, is blij met de samenwerking. "We zijn er enorm trots op dat wederom een groot Nederlands bedrijf als ŠKODA Nederland heeft besloten een partnership met ons aan te gaan. Vanaf eind april beschikken onze schaatsers over de ruime Skoda’s waardoor ze met veel comfort de komende jaren naar de trainingskampen en wedstrijden reizen.”