Nike kiest controversiële NFL-speler in campagne

Nike heeft de protesterende NFL-speler Colin Kaepernick gekozen als een van de gezichten van zijn nieuwe campagne.

Colin Kaepernick knielde samen met zijn mede-spelers bij de San Francisco 49ers Eli Harold en Eric Reid tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied uit protest tegen racisme en politiegeweld. Dat leverde instemming, maar ook veel negatieve reacties op, bijvoorbeeld van president Donald Trump. Geen NFL-team wil Kaepernick een contract aanbieden. De NFL besloot dat knielende sporters voortaan een boete krijgen. Het maakt de keuze van Nike op zijn minst opvallend.

"Colin Kaepernick is een Nike-atleet sinds 2011”, liet Nike weten. "Hij is één van verschillende atleten die onderdeel uitmaken van onze 30-jarige ‘Just do It-campagne’. De campagne werd gelanceerd via een film met Serena Williams in de hoofdrol onder de titel ‘Voice of Belief’.

Kaepernick poste een zwart-wit foto op Instagram en twitter met het Nike-logo en de quote ‘Believe in something. Even if it means sacrificing everything’.
"We vinden dat Colin een van de meest inspirerende atleten is van zijn generatie die de kracht van sport gebruikt om de wereld verder te helpen”, zei Gino Fisanotti, vice president brand voor Nike Noord-Amerika.