NN Group start het NN Running Team

Global Sports Communication en NN Group lanceren vandaag het NN Running Team: het eerste professionele runningteam van de wereld.

Olympisch kampioen Eliud Kipchoge, wereldrecordhouder Kenenisa Bekele, Chicago Marathon 2016 winnaar Florence Kiplagat en de Nederlandse loper Abdi Nageeye, zijn maar een paar van de 60 atleten die deel uitmaken van het door NN Group en Nike gesponsorde team. Het NN Running Team zal bij de NN Marathon Roterdam voor het eerst als een team deelnemen. In totaal zal het team aan zo’n 150 wedstrijden over de hele wereld deelnemen.

Door de samenwerking met sponsors als NN Group en Nike kunnen we onze atleten de best mogelijke ondersteuning geven”, zei Jos Hermens, directeur van Global Sports Communication. "Deze samenwerking tussen Global Sports Communication en NN Group ;betekent een nieuwe dimensie in de hardloopsport."

NN Group is sinds 2015 als sponsor actief betrokken bij verschillende loopevenementen. Inmiddels sponsor men zo’n 40 evenementen in Europa en Japan zoals de NN Marathon Rotterdam, de Naha Marathon in Japan en de Nationale-Nederlanden San Silvestre Vallencana in Madrid.Door de sponsoring van het NN Running Team wilt NN Group verder bijdragen aan de ontwikkeling van hardlopen als sport.
"We geloven dat de prestaties van de atleten in het NN Running Team ook anderen zal motiveren”, zegt Remco Barbier, NN Group’s hoofd Branding. "We hopen ook dat de kennis van het team in relatie tot trainingsprogramma’s, voeding en kleding recreatieve lopers zal inspireren en zal bijdragen aan het verbeteren van hun eigen prestaties.”