NOC*NSF en FILA verlengen samenwerking

NOC*NSF en FILA verlengen hun samenwerking tot en met de Winterspelen 2026. FILA is al sinds 2018 de officiële kledingpartner van TeamNL.

Die samenwerking tussen FILA en NOC*NSF is nu verlengd tot en met de Olympische Spelen en Paralympische Winterspelen in Milaan en Cortina d'Ampezzo in 2026.

André Cats, directeur topsport bij NOC*NSF vertelt: "We zijn blij dat FILA ook tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Paris 2024 en Milano Cortina 2026 TeamNL herkenbaar en uniform kleedt. FILA is de afgelopen jaren een betrouwbare partner gebleken, met hart voor onze sporters, ook in de lastige coronatijd. We zijn verheugd dat FILA onze sporters de unieke TeamNL-uitstraling zal meegeven. TeamNL zal de FILA-TeamNL-kleding met trots dragen."

Luca Bertolino, head of global strategic marketing bij FILA zegt hierover: "De afgelopen zes jaar is de samenwerking met NOC*NSF ons zeer goed bevallen. De resultaten die TeamNL tijdens de Olympische Zomer- en Winterspelen heeft behaald, waren sensationeel. Dankzij de sporters van TeamNL heeft FILA meerdere malen op de bovenste trede van het podium mogen staan. De verlenging van ons partnership laat zien dat TeamNL en FILA de ambitie hebben om nog betere resultaten te behalen, door met overtuiging en enthousiasme grenzen te verleggen."

FILA verzorgt ook voor verschillende bonden de on-court-sportkleding. Het bedrijf levert bijvoorbeeld al jaren de geavanceerde schaatspakken voor het nationale schaatsteam. De komende tijd gaat FILA de schaatspakken verder innoveren voor nog meer aerodynamica. Als alles in detail is uitgetekend en goedgekeurd, testen de sporters de samples nog eens grondig voordat het productieproces begint. Zo garandeert FILA de beste kwaliteit voor de sporters.

FILA komt oorspronkelijk uit Italië, maar het sportkledingmerk is sinds 2007 in Zuid-Koreaanse handen. Het Nederlandse Sportconfex, gespecialiseerd in (wedstrijd)pakken voor schaatsers en inlineskaters, verzorgt in licentie de volledige productie.