NOC*NSF verlengt samenwerking met M line

TeamNL-sporters beschikken tijdens de Olympische Spelen wederom over M line matrassen. De Nederlandse matrassenexpert reist met de Olympische equipe mee om in de Nederlandse veneus in Tokyo en Peking de bedden te voorzien van matrassen.

In de topsport wordt het belang van een goede (nacht)rust al geruime tijd onderkend. Zo leverde het Nederlandse matrassen merk onder andere de matrassen in Beijing, Vancouver, Londen, Sochi, Rio de Janeiro en tijdens de Olympische Spelen van 2018 in PyeongChang. De structurele samenwerking die we startten in 2014 krijgt dus nu een vervolg. M line zal NOC*NSF/TeamNL wederom voorzien van advies, producten en de nieuwste technieken op het gebied van slapen.

Ook met het oog op Tokyo trekken TeamNL en M line al gezamenlijk op. Er loopt een onderzoek naar de effecten van de Powernap op de belastbaarheid en de prestaties van de sporters. Daarnaast werkt M line inmiddels aan een oplossing voor de duidelijk te harde bedden in het Olympisch en Paralympisch dorp en gaat het matrassenmerk ook supporters de mogelijkheid bieden om een officieel TeamNL matras aan te schaffen.

"Uitgangspunt voor NOC*NSF is dat een goede (nacht)rust voor TeamNL de kans op een topprestatie verbetert. Want slapen en sport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is een onderschat onderdeel van de voorbereiding op het leveren van topprestaties, ook in het dagelijks leven. De samenwerking met M line heeft daarnaast al in het verleden zijn succes bewezen. Het spreekt ons aan dat M line bezig is met het verbeteren van de nachtrust van onze sporters. Slapen met een doel! We zijn blij dat we op intensieve wijze een vervolg geven aan het partnership en daarmee onze sporters verder helpen in het vervullen van hun sportieve ambities”. aldus Maurits Hendriks, Technisch Directeur NOC*NSF.

Jaap Westland, commercieel directeur M line, is eveneens enthousiast over de samenwerking: “We zien dat millimeters en honderdsten van seconden steeds vaker het verschil maken in topsport. Automatisch wordt daarmee de vraag naar een goede voorbereiding groter. Details gaan tellen en nachtrust is één van die details. Wij zijn net als TeamNL continue op zoek naar verbetering en innovaties om het verschil te kunnen maken. Zodra topsporters ons product (blijven) waarderen, geloven wij dat de consument daar ook haar voordeel mee kan doen. En dat is voor ons natuurlijk het allerbelangrijkste. Om die reden zullen we nu ook de consumenten binnenkort de speciale TeamNL matras gaan aanbieden.”