Noordlease Stadion wordt Hitachi Stadion

De naam van het voetbalstadion van FC Groningen wordt met ingang van 1 juli 2018 gewijzigd. De naam Noordlease Stadion verdwijnt en wordt vervangen door Hitachi Stadion.

De reden voor de naamswijziging is de overname van Noordlease door de Japanse multinational Hitachi Capital Corporation. Ook FC Emmen, waar Noordlease hoofdsponsor is, krijgt te maken met de overname en een andere naam op het shirt.

Twee jaar geleden, medio 2016, verbond Noordlease zich voor zes jaar als naamgever aan de thuishaven van FC Groningen. Dat contract loopt dus nog vier jaar door. Noordlease is begin 2017 echter overgenomen door de Japanners. De merknaam Noordlease verdwijnt per 1 juli 2018. Als gevolg hiervan wordt nu ook de stadionnaam van FC Groningen gewijzigd in Hitachi Stadion.

Commercieel directeur Robbert Klaver zegt in een reactie: "Het is voor Noordlease een geweldig compliment dat zij worden overgenomen door een groot internationaal concern als Hitachi Capital Corporation. Nu de merknaam Noordlease per 1 juli verdwijnt, is het vanzelfsprekend dat ook de stadionnaam moet worden aangepast.”
In eerste instantie zouden de Japanners graag de volledige naam op het stadion van Groningen zien, waardoor het stadion Hitachi Capital Mobility zou worden. Maar FC Groningen ging daar niet mee akkoord.

FC Emmen

Door de overname van Noordlease gaat ook de naam Noordlease van het shirt van kersverse Eredivisionist FC Emmen veranderen. Komend seizoen staat Hitachi Capital Mobility, dus hier wel de volledige naam, op het nieuwe shirt van Emmen. De veranderingen betekenen dat komend seizoen FC Emmen met Hitachi op het shirt een wedstrijd speelt in het Hitachi Stadion in Groningen.