Nova Technology neemt volleybalclub Lycurgus over

De van oorsprong Nederlandse multinational Nova Technology, opgericht door de broers Ramón en Pascuál AB, wordt groot aandeelhouder van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Lycurgus wordt hiermee de eerste Nederlandse volleybalclub met een betaald bestuur en een Raad van Commissarissen en gaat verder onder de naam Nova Tech Lycurgus. Joop Alberda neemt de rol van algemeen directeur op zich.

De volleybalclub is een begrip in de sportwereld als drievoudig Nederlands Kampioen en vijfvoudig Beker winnaar. De overname biedt een financiële injectie om opnieuw op het hoogste niveau te kunnen presteren. Niemand minder dan voormalig technisch directeur NOC*NSF, Joop Alberda neemt de rol van algemeen directeur op zich. Hij verkreeg internationale bekendheid door met het Nederlands volleybalteam de gouden medaille te veroveren tijdens de Olympische Spelen 1996.

De aankoop is onderdeel van Nova’s maatschappelijke programma Embrace the Future om jeugd te inspireren meer te bewegen. Nova Tech Lycurgus trapt hun eerste Europese wedstrijd van het seizoen af in de prestigieuze sportarena MartiniPlaza op 29 november aanstaande. Tijdens de persconferentie op donderdag 9 november om 13:30 uur gaan Ramón AB, Arie Wink en Joop Alberda in op de overname en de toekomstplannen van de club.

"De investering in Lycurgus voelt voor ons als een logische stap. Wij zijn onze onderneming gestart in Groningen en ik werd tijdens het kijken van de eerste wedstrijd direct verliefd op de volleybalsport. We zoeken altijd naar manieren om een positieve maatschappelijke bijdrage te leveren, want door de groeiende technologie doen steeds meer Nederlanders zittend werk, terwijl beweging zo belangrijk is. We geloven niet in kortstondige acties, maar streven er altijd naar om op structurele wijze onderdeel te zijn van de oplossing. Door te investeren in sport kunnen wij via ons programma Embrace the Future jeugd stimuleren tot bewegen en Lycurgus naar een hoger niveau tillen,’’ aldus Rámon AB, mede-oprichter Nova Technology.

Niet eerder kocht een Nederlands bedrijf een volleybalclub. Vanuit de Nova filosofie dat je alleen verandering kunt realiseren door te excelleren en duurzame oplossingen te bieden, willen de twee partijen nu de jeugd inspireren en in aanraking laten komen met topsport. Nova Tech Lycurgus heeft Joop Alberda aangetrokken vanwege zijn indrukwekkende werk als volleybalcoach en als technisch directeur bij NOC*NSF. Embrace the Future zal ook door Lycurgus worden uitgedragen om zo jongeren aan te zetten tot beweging.

"Dit is een kans die eens in de zoveel tijd voorbij komt. Ik ben vijf jaar betrokken bij Lycurgus en weet als geen ander hoe moeilijk het is om bedrijven betrokken te krijgen bij topsport. Nova Technology is een indrukwekkend bedrijf en we gaan onze gezamenlijke ambitie voor Lycurgus en de sport inzetten om zoveel mogelijk mensen te inspireren en voor entertainment te zorgen", aldus de enthousiaste Arie Wink, voorzitter bij Stichting Topvolleybal Groningen.

Fotografie: Diepzeekonijn