NTFU en Ekoï bundelen krachten

Wielersportbond NTFU en Ekoï gaan tot minstens 2025 samenwerken. Het Franse merk is sinds 2001 actief op de internationale markt voor fiets gerelateerde producten. De samenwerking tussen de twee partners uit zich als eerst via de cursus Wegkapitein.

"Bij de NTFU zijn we altijd op zoek naar partners die, net als wij, de fietssport willen versterken", aldus Erik Tolboom, manager partnerships bij de NTFU. "Met de expertise en het internationale netwerk van Ekoï weten we zeker dat we de komende jaren een grote stap in de goede richting kunnen zetten." Over de inhoud van de samenwerking deelt hij: “We zijn al geruime tijd in gesprek en werken aan plannen om de cursus Wegkapitein naar een hoger niveau te tillen.”

"Bij Ekoï werken we samen met de wereldtop om onze kennis en producten beschikbaar te maken voor recreanten", zegt Laurien Hoos, landverantwoordelijke voor Ekoï in Nederland en Vlaanderen. "Nu we steeds actiever worden in Nederland, kon een stevige samenwerking met de grootste wielersportbond van het land, de NTFU, niet uitblijven. We kijken er naar uit om de leden van de NTFU te ontmoeten tijdens verschillende toertochten, opleidingen en andere evenementen."

De samenwerking tussen de twee partners uit zich als eerst via de cursus Wegkapitein. Deze cursus voor fietsverenigingen en -groepen zorgt dat zij veiliger op pad gaan. De wegkapitein zorgt dat de verkeersregels door de groep worden nageleefd en spreekt groepsleden aan als dat nodig is. Sinds 2015 leidde de NTFU al meer dan 3.000 wegkapiteins en MTB-begeleiders op. Ekoï ondersteunt de cursus met materialen en budget.

Touché Sportmarketing is betrokken geweest bij de totstandkoming van de meerjarige samenwerking.