Nuon en KNVB verlengen tot en met 2006

Energiebedrijf Nuon verlengt de sponsoring van de KNVB met twee jaar tot en met 2006.

Dat heeft directeur betaald voetbal van de KNVB Henk Kesler laten weten bij NOS Studio Voetbal. Kesler zei ook dat behalve Nuon ook Adecco het sponsorcontract met de voetbalbond heeft verlengd tot en met 2006.
Overigens speelt ook de KNVB met de gedachte een eigen televisie productieteam op te richten, net als de Eredivisie CV, voor de tv-productie van wedstrijden van het Nederlands elftal. In 2006 komen de mediarechten vrij van het Nederlands elftal. Kesler wil de huidige strijd om de mediarechten voor de Eredivisie afwachten. \Maar als we nu al een bod krijgen dat we niet kunnen weigeren, valt er met ons altijd te praten.

Volgens Bart Sikking, manager mediarelaties bij Nuon, zijn de nieuwe afspraken in het contract vergelijkbaar met die van de vorige verbintenis tussen Nuon en de KNVB, met dien verstande dat ze nu voor een kortere periode (twee jaar) gelden. Belangrijk onderdeel vormt weer de relatiemarketing mogelijkheden die de wedstrijden van het Nederlands elftal bieden.
Ook in aanloop naar en tijdens het WK in Duitsland zal Nuon zich als sponsor van Oranje weer profileren als leverancier van onmisbare stroom voor een groot publiek. Sikking kan nog niet zeggen wat Nuon concreet zal doen. “Dat het WK in Duitsland is biedt natuurlijk enorm veel mogelijkheden. We zijn nu volop bezig met het invullen van de plannen, maar het sponsorship zal zeker gepast en weer met een brede mix aan media worden ingezet.â€
Over wat er na 2006 gaat gebeuren wilde Sikking niet ingaan.

Afgelopen jaren heeft Nuon het aantal sponsorships van circa 70 naar vier teruggebracht. "In een geliberaliseerde energiemarkt vinden wij de focus op een aantal grote partnerships meer voordelen bieden dan veel kleine, lokale sponsorships", aldus Sikking. Het energiebedrijf heeft naast het Nederlands Elftal partnerships met het Concertgebouworkest, Vereniging Natuurmonumenten en het Nuon Solar Team, dat volgend jaar weer van start gaat.