Nyck de Vries en Vestas bij Mercedes-Benz Formula E Team

De Nederlandse coureur Nyck de Vries rijdt volgend seizoen voor het Mercedes-Benz EQ Formula E Team dat bovendien Vestas als hoofdsponsor heeft vastgelegd.

Naast De Vries rijdt ook de Belg Stoffel Vandoorne komend seizoen voor Mercedes. Vandoorne reed afgelopen seizoen een succesvol jaar voor HWA Racelab. De Vries rijdt momenteel in de Formule 2 waar hij met nog vier races te gaan ruimschoots aan de leiding gaat. Mercedes doet vanaf november, net als Porsche, voor het eerst met een eigen team mee aan de raceklasse voor elektrische auto's.

Vestas, het Deense bedrijf in windturbines, wordt door het partnership met zijn merk- en sponsoractiviteiten onderdeel van de snel in opkomst komende raceklasse voor elektrische auto’s. Vestas wil de sponsoring gebruiken om aandacht te vragen voor het merk en voor een van de grootste uitdagingen van de klimaatcrisis: de noodzaak voor de elektrificatie van het energiesysteem.
Met als tagline ‘Powered by Vestas’ zal het partnership te zien zijn in de verschillende wereldsteden waar het zesde seizoen van het ABB FIA Formula E Championship wordt gereden. Vestas wil het sponsorship gebruiken om een grotere rol te spelen in het wereldwijde debat over duurzame energiebronnen als de fundering van ons energiesysteem en mobiliteit.
“Het ABB FIA Formula E Championship is een van de meest high-profile platformen voor eletrificatie in de wereld dat belangrijke veranderingen laat zien in de transportsector door de kracht en potentie van elektrische voertuigen te laten zien”, zei Henrik Andersen, CEO of Vestas. “Het is een fantastische sport met een combinatie van een hoge snelheidscompetitie, de allernieuwste technologie, een passie om te winnen en vooral een duidelijk commitment om onze maatschappij in een meer duurzame richting te bewegen.”

Vestas is in Nederland onder meer bekend als sponsor van Team Vestas Wind dat in 2014-2015 deelnam aan de Volvo Ocean Race, met Powerhouse als Nederlandse co-sponsor. Na een ongelukkige manoeuvre strandde het schip al in de tweede etappe op een rif in de Indische Oceaan. Eerst leek het erop dat de race definitief voorbij zou zijn voor het team, maar nadat de boot gerepareerd werd, werd nog wel aan de twee laatste etappes deelgenomen.

Formula E staat centraal op het Sponsorreport Jaarcongres waar Yanni Andreopoulos (Commercial Director Formula E Holdings), Karsten Bentlage (Managing Director Lagardère PLUS) en James Mercer (Commercial Director Envision Virgin Racing) met elkaar in debat gaan over de nieuwe autoraceklasse. Meer informatie over het programma en inschrijven kan hier.