OK nieuwe hoofdsponsor NAC Breda

OK tankstations is de nieuwe hoofdsponsor van NAC Breda. Het van oorsprong Zweedse merk en de voetbalclub uit Breda hebben overeenstemming bereikt over een sponsorcontract voor een jaar met de optie op meerdere jaren.

OK neemt na vier jaar het stokje over van CM.com. De Bredase communicatieprovider blijft echter wel aan NAC verbonden als partner.

De geschiedenis van OK in Nederland begint in de jaren 50 van de vorige eeuw. Het netwerk van OK benzinestations liep destijds op tot meer dan honderd. Na de overname door een buitenlandse partij werden de stations omgeturnd naar andere merken. Sinds 2004 is het Nederlandse bedrijf Catom eigenaar van het merk in Nederland, dat de naam OK als merknaam voor benzinestations in ere herstelde. Inmiddels zijn er zestig benzinestations verspreid over het land onderdeel van de OK-keten. In de komende maanden worden twee tankstations geopend in Breda, waar ook het hoofdkantoor van OK is gevestigd.

Directeuren Jan Willem Westerhuis en Rik de Leeuw den Bouter hopen met het sponsorschap onder andere de naamsbekendheid te vergroten, zowel landelijk als in de regio onder NAC-supporters. De keuze voor NAC is niet helemaal toevallig. Naast het feit dat het hoofdkantoor van Catom in Breda is gevestigd, dragen beide heren sport een warm hart toe. Westerhuis is daarnaast ook fervent NAC-supporter en brengt graag een bezoekje aan het Rat Verlegh Stadion.

Algemeen Directeur Luuc Eisenga: “Het vinden van een geschikte partij die aansluit bij de club is geen eenvoudige opgave en kost tijd. OK is een grote landelijke partij met kernwaarden als toewijding en ambitie, dat sluit naadloos aan op hetgeen NAC sterk maakt en wij van onze spelers en organisatie verwachten. Ik ben trots dat wij ze aan ons hebben weten te binden. Daarmee hebben we weer een belangrijke pion ingevuld.”

Jan Willem Westerhuis en Rik de Leeuw den Bouter: “Voor het komend jaar staat bouwen centraal bij NAC. Er ligt een goed plan waar wij ons prima mee kunnen identificeren. Ook OK is altijd aan het bouwen aan haar organisatie. NOAD is tevens een van onze lijfspreuken.”

Welkom Energie nieuwe rugsponsor

Naast OK tankstations heeft NAC Breda in Welkom Energie een nieuwe rugsponsor gevonden. De energieleverancier gaf al in april te kennen graag sponsor te worden van de club. Directeur Jaap Bakker bezegelde dat onlangs met een handtekening onder een eenjarig contract met de optie op nog een jaar. Daarmee siert het bedrijf komend seizoen de rug van het nieuwe thuis-, uit- en derde shirt.

Welkom Energie, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Almere, is leverancier van groene energie. Het bedrijf dankt haar groene label aan de manier waarop het de energie verkrijgt, daarmee de uitstoot van CO2 vermindert en zich zodoende hardmaakt voor een beter milieu. De intentie van Welkom Energie is om in samenwerking met de Bredase BVO verschillende exclusieve activaties te lanceren, in het voordeel van NAC-supporters.

Algemeen Directeur Luuc Eisenga: “Na een intensieve zoektocht zijn wij uitgekomen bij Welkom Energie. Een mooi en vooruitstrevend bedrijf dat van meet af aan aangaf enthousiast te zijn ons te willen steunen, óók in de Keuken Kampioen Divisie. We zijn enorm trots dat we dit rond hebben kunnen maken en kijken er naar uit om met elkaar leuke activaties te gaan bedenken. Wordt dus zeker vervolgd!”

Directeur van Welkom Energie Jaap Bakker: “Ik heb al eerder met NAC samengewerkt en ben ontzettend trots op deze stap. Het is voor ons een prachtige community om onze sociale doelstellingen mee te verwezenlijken. Tegelijkertijd laten we onze steun zien aan NAC in de Keuken Kampioen Divisie.”