Onduidelijkheid over faillissement Masita

Masita Sportswear verkeert sinds vorig week in staat van faillissement. Bij het bedrijf, dat al enige tijd in financiële problemen verkeerde, werken 40 mensen. Inmiddels zijn er pogingen om tot een doorstart te komen.

Masita is bij verschillende voetbalclubs kledingsponsor. Met het faillissement van Masita zou een einde komen aan een Nederlands sportkledingmerk met een lange, rijke historie. Het bedrijf werd in 1933 in Sittard opgericht door de familie Maas.
Het sinds een aantal jaren in Echt gevestigde bedrijf is onder andere kledingsponsor van MVV, VVV Venlo, FC Oss, Helmond Sport, SC Excelsior, FC Emmen en FC Groningen en een aantal Belgische BVO’s. Een eventueel faillissement zou vervelende gevolgen kunnen hebben voor de voetbalclubs.

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen verklaarde tegenover het Dagblad van het Noorden dat voor dit seizoen de gevolgen te overzien zijn. Masita tekende met FC Groningen een driejarig contract met een waarde van enkele tonnen. Vanaf het seizoen 2014/2015 spelen alle elftallen van FC Groningen in kleding van het merk Masita. Nijland: ''Er is geen nood aan de man. Nagenoeg alle merchandise en kleding van het eerste en de jeugd is geleverd. Dit is wel de tijd waarin we de kleding moeten bestellen voor volgend seizoen, dus daarvoor is het even afwachten of er een doorstart komt.''
Nijland zegt niet verrast te zijn door het faillissement van Masita. "We voelden het wel een beetje aankomen. Je hebt nauw contact met zo''n bedrijf."

De Belgische krant Het Nieuwsblad melde eerder dat Masita in België is veroordeeld voor het niet nakomen van verplichtingen aan AA Gent, de voetbalclub waarvan het bedrijf kledingsponsor is.