Ook AZ krijgt cryptomunt-sponsor

Bitcoin Meester wordt de exclusieve en officiële Cryptocurrency Partner van AZ Alkmaar. Centraal in het partnership staat het verder vermarkten van crypto in de voetbalwereld en het wegwijs maken van nieuwe Bitcoin Meester-gebruikers.

Bitcoin Meester is een bij De Nederlandsche Bank geregistreerde crypto-aanbieder en de broker-martkleider van Nederland. Gebruikers kunnen via het platform diverse cryptovaluta kopen, verkopen en veilig bewaren. Bitcoin Meester en AZ sluiten een overeenkomst van 3 jaar en zullen minimaal van 2021 tot 2024 aan elkaar verbonden zijn.
Zowel AZ als Bitcoin Meester hebben vertrouwen in de toekomst van Bitcoin. Daarom wordt een gedeelte van het sponsorbedrag in de digitale munt voldaan. AZ laat deze gedurende de samenwerking op de balans staan en is de eerste Nederlandse club die dat doet.

“Bitcoin Meester is in de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar de rek is er nog lang niet uit”, zegt Mitchell Zandwijken, CEO bij Bitcoin Meester. “Sport, en met name voetbal, is voor ons één van de belangrijkste strategische markten en we zijn constant op zoek naar nieuwe kansen om onze groeiende ‘fanbase’ daar te betrekken. Het partnership met AZ sluit aan bij die ambitie. Hiermee willen we de AZ-supporters en de rest van Nederland op een aansprekende manier kennis laten maken met crypto en Bitcoin Meester.”

“De cryptocurrency-markt is booming, met een exponentiële groei van gebruikers in de afgelopen jaren”, weet AZ’s Commercieel Directeur Michael Koster. “Dat spreekt aan, maar juist in een nieuwe markt is enige sturing wel belangrijk. Niet iedereen is al goed bekend met cryptovaluta en Bitcoin Meester is in staat nieuwe gebruikers op verantwoorde wijze wegwijs te maken in deze wereld.”
"De combinatie van een markt vol kansen in een veilige omgeving spreekt aan", vervolgt Koster. "En dus is dit een heel mooie deal, voor beide partijen. Daarbij is ook een dankwoord aan SPORTFIVE zeker op zijn plaats. Zij brachten AZ in contact met Bitcoin Meester, waarmee de eerste aanzet tot dit partnership was gegeven."

Bitcoin Meester is vorige maand ook een partnership aangegaan met hockeyclub HC Bloemendaal.

Op de foto: links Christiaan Jimmink, Marketing Manager bij Bitcoin Meester en rechts Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur bij AZ (foto: AZ Media / Ed van de Pol)

Verlengde contracten partners

In de afgelopen weken was er meer nieuws rondom partners van AZ. Zo verlengden ook Strategische Partners Amstel (tot medio 2026) en Balans Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten BV (tot medio 2025) het contract met AZ.
CTS GROUP, de specialist in Europese distributie en logistiek, is ook in de komende drie jaar Strategisch Partner van AZ. En AZ en Treffer Uitzendbureau ondertekende recent een nieuwe overeenkomst. De Alkmaarse club en het Heerhugowaardse bedrijf gaan in ieder geval tot medio 2024 samenwerken.

Deze week werd ook de samenwerking met Vrumona verlengd. Vrumona blijft de komende vijf jaar Partner in Business. De frisdrankenfabrikant uit Bunnik is al sinds 2012 verbonden aan AZ en heeft samen met Heineken een Business Unit in het AFAS Stadion. Het assortiment van Vrumona wordt geschonken in het AFAS Stadion en op het AFAS Trainingscomplex.
Vrumona is de nummer één gezondere frisdrankenleverancier van Nederland. Het bedrijf zet in op bewuste frisdranken en heeft merken als Rivella, Crystal Clear, Pepsi MAX, Royal Club en Sourcy in haar portfolio. Veel van deze producten bevatten minder kilocalorieën, toegevoegde suikers en kunstmatige toevoegingen. Het assortiment van Vrumona wordt geschonken in het AFAS Stadion en op het AFAS Trainingscomplex.

"Top om wederom meerjarig te verlengen met deze partij die al zo lang laat zien garant te staan voor kwaliteit", zegt Michael Koster. "Met hun zeer diverse en goed uitgebalanceerde assortiment past Vrumona perfect in het streven om onze fans optimale service te bieden, ook in het sterk vernieuwde AFAS Stadion."
"Een lekker drankje hoort bij de wedstrijdbeleving van iedere fan, maar bij AZ vinden wij het ook belangrijk dat dit zo bewust mogelijk gebeurt. Op de club heerst een topsportmentaliteit waarin wij streven naar een zo gezond mogelijke omgeving voor spelers en staf. Maar een gezonde leefstijl is natuurlijk voor iedereen belangrijk en dat maakt het extra prettig om Vrumona als frisdrankpartner te hebben."

“Wij zijn erg blij met de verlengde samenwerking met AZ”, aldus Jelle Braam, Regionaal Sales Manager van Vrumona. “Samen met AZ zetten wij ons in om bewustere keuzes voor AZ en haar fans gemakkelijker te maken. Het verlengen van deze samenwerking laat zien dat Vrumona en AZ in elkaar de juiste partners hebben gevonden om verantwoorde keuzes in de toekomst nog beter op de kaart te zetten.”