Ook in 2016 ‘De 6 van Lotto'

Ook in 2016 steunt Lotto weer 6 toertochten met ‘De 6 van Lotto''. Het is het tweede seizoen dat Lotto, naamgevend en hoofdsponsor van wieler- en schaatsploeg LottoNL-Jumbo, de breedtesport op deze manier steunt.

Met de financiële steun wil Lotto bijdragen aan de kwaliteit en continuïteit van de toertochten, die zijn verspreid over Nederland. Nieuw dit seizoen is de Freedom Ride, een pelotonstocht op 5 mei in de omgeving van Arnhem. ‘De 6 van Lotto'' start net als vorig jaar weer met de toertocht van de Amstel Gold Race op 16 april. Zowel schaatsers als wielrenners van Team LottoNL-Jumbo zijn er dat weekend bij.

‘De 6 van Lotto'' zijn 6 aansprekende toertochten verspreid over Nederland met als afsluiter van het wielerseizoen ‘De 6e van Lotto''waarbij ook de renners van Team LottoNL-Jumbo meefietsen.

De tochten zijn:

* Amstel Gold Race (16 april)
* Freedom Ride (5 mei)
* Tour d''Utrecht (3 juli)
* Ride for the Roses (4 september)
* Dam tot Dam (18 september)
* De 6e van Lotto (met alle renners van Team LottoNL-Jumbo) (17 oktober)

Toerfietsers die zich inschrijven bij ‘De 6 van Lotto' (www.de6vanlotto.nl) maken ook kans op prijzen zoals gratis startbewijzen,fietsclinics, als VIP een etappe beleven vanuit een volgauto, gesigneerde wielershirts en andere wieler gerelateerde prijzen.

Lotto maakt zich sterk voor de Nederlandse sport, omdat sport aan de basis van een gezonde en krachtige samenleving staat. Jaarlijks draagt De Lotto al meer dan 40 miljoen euro af aan zowel top- als breedtesport(amateursport). Door het steunen van de zes toertochten wilt Lotto nog eens het belang van breedtesport in Nederland onderstrepen.