Ook in 2018 Coolste Baan

Ook in 2018 zal er een Coolste Baan van Nederland worden georganiseerd. Van 18 januari t/m 11 maart 2018 kan er weer geschaatst worden in het Olympisch Stadion. KPN is opnieuw hoofdsponsor.

In 2014 was De Coolste Baan van Nederland een groot succes. Met 108.000 recreatieve schaatsers en 45.000 bezoekers tijdens het aansluitende KPN NK Allround & Sprint was het een groot succes. KPN maakte het evenement mogelijk door 80.000 tickets onderdeel te maken van de sponsoring. Voor KPN was de schaatswinter zeer succesvol en betekende definitief dat de schaatssponsoring een volwassen en effectief marketingplatform werd voor het telecombedrijf. KPN werd in Nederland de meest herkenbare Olympische sponsor van de winterspelen. KPN heeft zich opnieuw als hoofdsponsor aan het evenement verbonden. De Telegraaf is mediapartner.

Slotstuk van De Coolste Baan van Nederland wordt extra bijzonder doordat het ISU WK Allround 2018 in het stadion zal plaatsvinden. De Olympische Winterspelen vallen in de periode dat de Coolste Baan open is. De XXIIIe Olympische Winterspelen worden gehouden in Pyeongchang (Zuid-Korea) van 9 tot 25 februari 2018.

De organisatie van de Coolste Baan van Nederland ligt opnieuw bij House of Sports dat samen met Rintje Ritsma initiatiefnemer is van De Coolste Baan.