Opnieuw Team Brunel in Volvo Ocean Race

Brunel en Bouwe Bekking keren terug in de Volvo Ocean Race. Met Team Brunel wilt de zeiler een poging doen om de race te winnen. Het is de achtste keer voor Bekking dat hij deelneemt en de derde keer voor Brunel als sponsor van een boot.

Team Brunel is naast Team AkzoNobel de tweede Nederlandse boot in de komende Volvo Ocean Race. Bouwe Bekking was in de vorige editie ook de schipper van Team Brunel.

Team Brunel is een initiatief van een consortium van Nederlandse organisaties en investeerders waaronder Jan Brand, Brunel, Abel Delft, ACE Ingenieurs- & adviesbureau, P2 Managers, Royal Huisman Shipyard B.V. en EY. Het thema van de 2017-18 campagne luidt ‘Engineering the Future’. "Het doel van ons team is om de volgende generatie te laten accelereren”, aldus Bekking. "Wij winnen door ervaring en talent samen te brengen en zo kansen te creëren voor de volgende generatie.”

Brunel-oprichter Jan Brand voegt daaraan toe: "Samen zijn we in staat om nieuwe regels en mogelijkheden voor de toekomst te definiëren. Brunel zal met name de nieuwe generatie technici helpen om in korte tijd ergens in de wereld aan het roer komen te staan. Engineers create the future”, aldus Jan Brand, oprichter van Brunel, die zich persoonlijk ook hard heeft gemaakt voor deelname aan de race 2017-18.

De terugkeer van Brunel betekent dat voor het eerst in de geschiedenis van de race vier sponsors voor een opeenvolgende deelname aan de race tekenen: Brunel, Vestas, Dongfeng en MAPFRE waren ook in de 2014-15 van de partij.
Naast de twee Nederlandse teams hebben vijf andere teams hun deelname aan de editie van 2017-2018 bevestigd: DongFeng Race Team (China), MAPFRE (Spanje) Vestas (Denemarken) San Hung Kai / Scallywag (Hongkong), Turn The Tide On Plastic (Portugal).

Reactie Simeon Tienpont

Simeon Tienpont, schipper van team AkzoNobel, reageerde enthousiast op de deelname van een tweede Nederlandse boot: "Het is fantastisch om een nieuw team in de Volvo Ocean Race te verwelkomen, vooral omdat het geleid wordt door een Nederlandse schipper. De Volvo Ocean Race en Nederland delen een rijke geschiedenis en het is geweldig om ons land te vertegenwoordigen, het enige land met twee schippers in de komende editie,” aldus Simeon Tienpont, schipper van team AkzoNobel. Ik weet zeker dat op het water er genoeg rivaliteit zal zijn tussen Bouwe’s team en ons, en dat er veel Nederlandse kameraadschap zal zijn wanneer we aan wal zijn.”