PEC Zwolle blijft spelen in MAC3PARK stadion

PEC Zwolle blijft tot en met het seizoen 2023-2024 spelen in het MAC3PARK stadion. Daartoe is het tweejarig contract tussen de Flevolandse vastgoedorganisatie MAC3PARK en de Zwolse eredivisieclub opengebroken, om een hernieuwde sponsorovereenkomst mogelijk te maken voor de komende zeven jaar.

Sinds 2016 is MAC3PARK naamgever van het voetbalstadion. Dat contract loopt echter in juli 2018 af. MAC3PARK hecht evenwel aan het behoud van de stadionnaam en heeft derhalve besloten tot verlenging van het sponsorcontract tot en met seizoen 2023-2024. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle, noemt het hernieuwde contract met MAC3PARK van grote betekenis voor PEC Zwolle: "De samenwerking met MAC3PARK is ons de afgelopen jaren uitstekend bevallen. Wij zijn dan ook zeer content met het verlengen en opwaarderen van deze overeenkomst. Het is een substantiële verbetering vanwege de langere contractperiode. Dit verlengde contract biedt zekerheid en is financieel goed voor onze club.”

Voor MAC3PARK, dat zich in Flevoland de grootste aanbieder van zakelijk vastgoed mag noemen, is de naamgeving van het Zwolse stadion van commercieel belang. Directeur Meine Breemhaar laat weten: "Wij willen MAC3PARK ook buiten Flevoland bekendheid geven. Het MAC3PARK stadion biedt daartoe prima mogelijkheden. Via de Eredivisie krijgen wij landelijke aandacht. Wij beschouwen het stadion tevens als een unieke ontmoetingsplaats in de regio Zwolle, waar veel mensen samenkomen. Dat biedt onze bedrijven de komende jaren een mooi platform om zaken te doen.”