PepsiCo vernieuwt met UEFA Champions League

PepsiCo heeft het partnership met de UEFA Champions League met drie jaar verlengd tot medio 2024. De overeenkomst geeft PepsiCo ook rechten voor de UEFA Super Cup in 2021, 2022 en 2023. Eerder dit jaar maakte het frisdrank- en foodbedrijf al bekend dat het een meerjarig contract had getekend voor het UEFA Vrouwenvoetbal.

“PepsiCo is een UEFA Champions League partner sinds 2015 en we zijn blij dat ze opnieuw voor een periode van drie jaar getekend hebben”, zei UEFA marketing directeur Guy-Laurent Epstein. “PepsiCo is een trouwe, innovatieve en invloedrijke partner en we kijken er naar uit om samen een hele reeks van activaties te ontwikkelen die bijdragen aan de beleving van de voetbalfan in de komende jaren.”

In de komende drie jaar wil PepsiCo als UEFA Champions League partner, de nadruk leggen op het samen met UEFA ontwikkelen van duurzame evenementen, reduceren van de plasticvervuiling en recycling. Afgelopen jaren heeft Lay’s, een van de merken van PepsiCo, samen met de UEFA Foundation for Children geholpen bij het bouwen van voetbalpitches in vluchtelingenkampen in Jordanië. Dat gaf duizenden kinderen de mogelijkheid om te voetballen in een veilige omgeving en met de baste faciliteiten.

“Sinds we sponsor zijn geworden in 2015 is het PepsiCo en UEFA partnership alleen maar sterker en spannender geworden”, zei Ram Krishnan, PepsiCo’s global chief commercial officer. “Vandaag de dag is het voor ons het grootste wereldwijde platform dat we activeren, met meer dan 100 van onze markten waar ieder seizoen commerciële programma’s rondom het partnership worden ontwikkeld.”

PepsiCo blijft ook presenting partner van de UEFA Champions League Final Opening Ceremony. Sinds de eerste editie hebben tal van topartiesten meegewerkt aan de opening.
PepsiCo is na Heineken en Mastercard de derde partner die in de komende driejarige cyclus (2021-2024) sponsor blijft van de UEFA Champions League.