Pioneer continueert samenwerking schaatsers Team LottoNL-Jumbo

Pioneer zal ook tijdens de route naar de Olympische Spelen van 2018 de schaatsers van Team LottoNL-Jumbo voorzien van vermogensmeters. Dat zijn beide partijen vandaag overeengekomen.

De formatie van coach Jac Orie werkt sinds 2015 met de apparatuur van Pioneer.Dankzij de samenwerking kunnen topschaatsers als olympisch kampioen Sven Kramer en 2-voudig wereldkampioen Kjeld Nuis tijdens al hun fietstrainingen realtime al hun gegevens inzien: van vermogen tot snelheid; van hartslag tot temperatuur. Het Pioneer-systeem houdt zelfs nauwkeurig bij of de atleet meer kracht zet met zijn linker- of rechterpedaal.

"Mede dankzij de apparatuur van Pioneer kunnen we ook op de fiets zeer nauwgezet trainen zegt succescoach Jac Orie. "Het is mijn doel om het maximale uit een individuele atleet te halen en deze data levert hier een nuttige bijdrage aan. Ik ben dan ook blij dat we de partnership met Pioneer kunnen verlengen.”

Een belangrijke missie van Pioneer is het ondersteunen van atleten op hun weg naar het hoogst haalbare. Volgens Roel Schoondermark, de Europese Cycle Business Manager van Pioneer, is het logisch dat Pioneer ook de schaatsers ondersteund. "Met Sven Kramer en Kjeld Nuis heeft Team LottoNL-Jumbo niet alleen de beste schaatsers maar ook de beste atleten in het team. Pioneer wil ervoor zorgen dat deze atleten optimaal naar de Olympische Winterspelen kunnen toewerken.”
Volgens hem is het niet voor niets dat de schaatsers juist met Pioneer werken. "Team LottoNL-Jumbo heeft afgelopen seizoen bewezen dat zij de beste schaatsploeg ter wereld zijn”, zegt Schoondermark, die constateert dat na Team LottoNL-Jumbo ook vele andere schaatsers zijn overgestapt naar Pioneer. "Wij hopen dat met onze powermeter ook uit te stralen en dan is goed dat wij deze samenwerking voortzetten.”