Plantina hoofdsponsor Eredivisie Vrouwen

Plantina Vitaminen is een sponsorovereenkomst aangegaan met de Stichting Eredivisie Vrouwen.

Het komend seizoen steunt het oerhollandse bedrijf de zes deelnemende clubs (ADO Den Haag, AZ, SC Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II) met een financiële bijdrage en met producten van het bedrijf.

Plantina Vitaminen ontwikkelt producten (NZVT gekeurd) die sporters helpen snel te herstellen, om daarna weer een maximale prestatie te kunnen leveren. Dit verklaart waarom Plantina inmiddels marktleider is in de Nederlandse sportwereld. “Wij zijn als sponsor actief in uiteenlopende sporten”, zegt directeur van Plantina Elsedien de Groot. “Maar voetbal is de grootste sport. Met de sponsoring van de Eredivisie Vrouwen willen wij onze naamsbekendheid een extra impuls geven. En uiteraard het vrouwenvoetbal, waar ik graag naar kijk, promoten.”

Ook voorzitter van de Stichting Eredivisie Vrouwen, Clémence Ross is erg enthousiast over het nieuwe partnerschap: "Wij zijn ontzettend blij met Plantina als partner. Plantina heeft veel enthousiasme getoond voor het vrouwenvoetbal en het bedrijf wil een bijdrage leveren aan de verdere ondersteuning van het vrouwenvoetbal, iets waar we in deze fase veel behoefte aan hebben. Ik hoop dat dit een langdurige samenwerking wordt en weet zeker dat we er allebei veel plezier aan gaan beleven."

De KNVB startte twee jaar geleden de Eredivisie Vrouwen. Belangrijkste doelstelling was met het Nederlandse vrouwenvoetbal aansluiting te vinden bij de internationale top. Mede dankzij de invoering van de Eredivisie plaatste het Nederlands vrouwenelftal zich voor het eerst in de historie voor de eindronde van het Europees kampioenschap, dat momenteel plaatsvindt in Finland. Nederland bereikte inmiddels de halve finale en kreeg gisteren de A-status van NOC*NSF, waardoor speelsters zich voortaan fulltime met voetbal kunnen bezighouden.

De Eredivisie Vrouwen is niet alleen sportief een succes. De toeschouwersaantallen liggen voor de zogenaamde Wedstrijd van de Week gemiddeld rond de 5.000 bezoekers. Het aantal voetballende vrouwen en meisjes is de afgelopen jaren met ongeveer tien procent per jaar gegroeid. Inmiddels telt de KNVB meer dan 110.000 vrouwelijke leden.