Puma neemt deel aan de Volvo Ocean Race

Puma gaat als het PUMA Racing Team met een boot deelnemen aan de Volvo Ocean Race.

"Het team staat onder leiding van de Amerikaan Ken Read. Puma is de derde deelname die de VOR/organisatie kan bevestigen. Tot dusver hadden ook Ericsson Racing Team en het Nederlandse the Mean Machine hun deelname bekend gemaakt. Er zouden nog vijf andere teams dichtbij deelname staan.

"We vinden het geweldig de deelname van Puma te kunnen bekendmaken aan de Volvo Ocean Race`, zei Jochen Zeitz, Chairman en CEO van Puma AG. "Het wereldwijde bereik van de race, het appeal op lifestyle en de echte sportuitstraling maken de race perfect voor Puma en zal zorgen voor nieuwe mogelijkheden om van Puma een sterk merk in de wereld van het zeilen te maken. De deelname past in de strategie om Puma uit te breiden naar nieuwe productcategorieën en de potentie van het merk verder te verkennen.

Puma word took de official supplier en official licensee van replica merchandise voor de race die start in Alicante in October 2008.

Ken Read is een ervaren zeezeiler. Tijdens de laatste Volvo Ocean Race zeilde hij tijdens de laatse vier legs mee met het Ericsson Racing Team. "Ik geloof dat Puma het bedrijf is dat de zeilwereld nodig heeft, een bedrijf dat 'out of the box´ kan denken en de sport bekend kan maken bij een compleet andere groep van consumenten."