Pure Energie verlengt samenwerking FC Twente

Hoofdsponsor Pure Energie heeft de samenwerking met het gedegradeerde FC Twente met vijf jaar verlengd tot en met medio 2023.

Vandaag zetten beide partijen in De Grolsch Veste hun handtekening om het langdurige partnerschap te bekrachtigen.

Marcel Bovenmars, directeur Pure Energie: "Natuurlijk doet de degradatie van FC Twente ons allen pijn, maar die pijn sloeg bij ons heel snel om in strijdvaardigheid. We blijven als een blok achter FC Twente staan. Juist nu ook om ervoor te zorgen dat FC Twente snel weer terugkeert in de Eredivisie. Mocht dat onverhoopt niet lukken na een jaar, ook dan blijven wij. Wij proberen hiermee onze bijdrage te leveren aan het terugbrengen van de trots in onze regio. En hopen dat anderen ons voorbeeld volgen.

Erik Velderman, algemeen directeur FC Twente : "Dit is een meer dan fantastisch gebaar. Pure Energie heeft de daad bij het woord gevoegd, en zelfs meer dan dat. Het is inmiddels de tweede keer in twee seizoenen dat Pure Energie een zeer krachtig signaal afgeeft in een voor FC Twente moeilijke periode. Daar zijn we dankbaar voor en geeft ons meer zekerheid. Wij merken om ons heen veel steun en dat is hartverwarmend, zeker ook bij alle medewerkers en vrijwilligers. Samen zetten we de schouders eronder met een trotse en loyale hoofdsponsor aan boord."

Hoe groot de bijdrage van Pure Energie aan FC Twente wordt in de Eerste Divisie is niet bekend gemaakt. Afgelopen jaar betaalde het energiebedrijf naar schatting 1,2 miljoen euro.