PwC hoofdsponsor runnersteam

Stichting Team Distance Runners (TDR) zal tijdens de Egmond halve marathon PricewaterhouseCoopers (PwC) presenteren als hoofdsponsor. Atletiekwereld.nl zal zich als subsponsor aan TDR verbinden en Nike en Le Champion worden partner.

PwC zal zich voor drie jaar verbinden aan de Noord-Hollandse atletiekformatie. Jos Nijhuis, voorzitter van de Raad van Bestuur van PricewaterhouseCoopers: “Wij zijn er trots op dit talentvolle team de komende jaren te sponsoren. De ambitie die dit team uitstraalt en de professionele manier van trainen sluiten uitstekend aan bij onze bedrijfsfilosofie. Voor ons is deze sponsoring succesvol als het team vertegenwoordigd is op de komende Olympische Spelen en met onder andere atleten als Hugo van den Broek en Selma Borst omhelst de Noord-Hollandse formatie mogelijke Olympiagangers.”

De sponsoring van het team TDR past tevens in de visie van sportmerk Nike om talenten op een jeugdige leeftijd te helpen bij het realiseren van hun toekomstdoelen. "In samenwerking met PWC zijn we erin geslaagd om dit voor een groep atleten uit Noord -Holland een stap dichterbij te brengen. Daarnaast is de participatie van Le Champion een belangrijke steun. Le Champion is de organisator van het grootste loopevenement van Nederland: de Dam tot Damloop en de Egmond Halve Marathon. Bij beide Nike-evenementen kunnen de TDR lopers zich prachtig manifesteren", aldus Louran van Keulen.

Sinds 2002 steunt Stichting Atletiekwereld (SAW) een aantal Nederlandse hardlopers op weg naar een prestatie op internationaal niveau. Kor van der Bij: "Gezien de goede begeleiding en de progressie van de TDR atleten, ziet SAW in TDR een goede partner richting verdere professionalisering van de Nederlandse atletiek."
Naast de steun aan atleten tracht SAW door middel van de internetsite www.atletiekwereld.nl, de informatievoorziening voor atleten in Nederland te verbeteren. De site, die door atleten wordt onderhouden, behoort op dit moment tot één van de best bezochte atletiek internetsites van Nederland.

TDR is zeer verheugd met de vier nieuwe partners. Initiatiefnemer en hoofdtrainer Guido Hartensveld denkt dat het TDR succes vooral te danken is aan de jarenlange stroom van prestaties. "We bewijzen nu al jaar na jaar dat we niet alleen talenten weten te ontdekken, maar dat we ook in staat zijn ze door te laten stromen tot de nationale seniorentop. Dit is geen toeval, want we hebben een sterke visie over wat nodig is om tot prestaties te komen."
De sponsoring biedt TDR voor de toekomst een stuk meer zekerheid. "Het verschil zal voor de atleten vooral merkbaar zijn in de intensivering van de begeleiding en versterking van de organisatie. Daarnaast zal er geïnvesteerd worden in toppers en talenten. De toppers zijn daardoor in staat weer een stapje extra te zetten in hun mate van professionaliteit. Talenten met voldoende potentie, die bovendien aangetoond hebben over het juiste ambitieniveau te beschikken, worden ondersteund in hun trainingsstages", aldus Hartensveld.