Qatar Airways sponsor WK 2018 en 2022

Qatar Airways heeft een sponsorcontract getekend met wereldvoetbalbond FIFA. De komende vijf jaar mag de luchtvaartmaatschappij uit de Golfregio de titel ''Official Airline'' dragen, zoals in 2018 bij het WK in Rusland en in 2022 in thuisland Qatar.

Qatar Airways zal ook aanwezig zijn bij de 2017 Confederations Cup, de jaarlijkse Club World Cup, de FIFA Women’s World Cup in 2019. Ook zal Qatar Airways aanwezig zijn bij het FIFA Interactive World Cup online gaming toernooi. Qatar Airways krijgt bij de evenementen uitgebreide marketing- en brandingrechten. Behalve de vliegtuigmaatschappij zijn ook Coca-Cola, Gazprom, Wanda Group, Adidas, Visa en Hyundai official partners van FIFA.

Volgens FIFA betreft de deal met Qatar Airways een van de grootste sponsordeals in de sportwereld. Ook is het de grootste sponsordeal inde geschiedenis van Qatar Airways. Precieze financiële details zijn niet bekendgemaakt,maar daarbij moet gedacht worden aan enkele honderden miljoenen euro’s.Sinds 2013 is de Arabische luchtvaartmaatschappij als shirtsponsor van FC Barcelona, maar aan die samenwerking komt na afloop van dit voetbalseizoen een einde.

Eerder was Emirates de Official Airline Partner van FIFA,maar eind 2014 maakte de luchtvaartmaatschappij uit Dubai bekend zich terug te trekken. Naar verluidt werd dat besluit genomen vanwege de corruptieschandalen rond de voetbalbond.