Rabobank blijft hoofdsponsor Rabo Wielerploeg

Rabobank blijft actief in de wielersport. Het concern heeft het sponsorcontract met de Rabo Wielerploegen tot eind 2012 verlengd.

Rabobank-bestuurder Piet van Schijndel maakte bekend dat de bank zo'n 12 miljoen euro per jaar in de Rabo Wielerploegen zal blijven steken. Het huidige sponsorcontract loopt eind 2008 af. Van Schijndel zei ingenomen te zijn met de contractverlenging: "Voor ons is de wielersport een briljant die kan doorgroeien als wij lange termijn vertrouwen en commitment geven."

Daarnaast verklaarde Van Schijndel dat Rabobank de ogen niet sluit voor de problematiek waarmee de wielersport op dit moment te maken heeft. "Wij kennen de dopinggeschiedenis en de verdeeldheid tussen de grote wedstrijdorganisatoren en de internationale wielrenunie. Gelukkig hebben we gezien dat de Rabo Wielerploegen een voorbeeldfunctie vervullen in dit krachtenveld. Dat kan helpen het imago van de wielersport uit het dal te trekken." Van Schijndel voegde wel toe dat garanties op beide terreinen in het sponsorcontract worden vastgelegd.

Naast de rol, die de wielersponsoring kan spelen bij de toenemende internationale ambities van de Rabobank, blijft de impact en de waardering van de Nederlandse achterban van grote betekenis. 80% van de Nederlandse bevolking is bekend met de wielersponsoring van de Rabobank en 84% vindt dit een passende combinatie. Daar komt bij dat 92% van de lokale Rabobanken heeft aangegeven dat zij graag willen doorgaan met de wielersponsoring. "Aangezien zij het dichtst op onze negen miljoen klanten zitten, was hun signaal doorslaggevend voor ons positieve besluit", verklaarde een tevreden Van Schijndel.

Er is voor een contractverlenging van vier jaar gekozen vanwege de looptijd van licenties, de ProTour en de Olympische cyclus. Rabobank maakt de verlenging ook nu al bekend omdat er intussen zo'n 100 mensen werken voor de BV Rabo Wielerploegen. Duidelijkheid over de continuïteit is daardoor extra belangrijk."