Rabobank tot 2020 strategisch partner AZ

AZ en Rabobank hebben zaterdag het strategisch partnerschap verlengd tot 2020. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente ondertekenden beide partijen de driejarige overeenkomst.

De gezamenlijke Noord-Hollandse Rabobanken zijn al vanaf 2011 strategisch partner van AZ.;Net zoals voorgaande jaren heeft de samenwerking een regionaal karakter. Zowel bij AZ als bij amateurclubs in de regio worden diverse activiteiten georganiseerd voor klanten van de bank en leden van de voetbalverenigingen. Om de band met de lokale clubs te benadrukken, waren zaterdag vijftig jeugdspelers van diverse voetbalverenigingen aanwezig om de ondertekening te vieren.

"Als grootste sponsor van het lokale verenigingsleven in Noord-Holland biedt Rabobank de jeugd van enkele tientallen voetbalclubs in de regio de komende seizoenen een echte AZ-training aan”, zegt Ralph van Soomeren, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o.. "Met het voortzetten van onze samenwerking met AZ kunnen we verschil blijven maken richting onze klanten en lokale verenigingen.”

"Rabobank is een belangrijke partner van AZ”, zegt AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. "Zowel AZ als Rabobank zijn diep geworteld in de regio en allebei zijn we maatschappelijk bewust bezig. Voor de komende jaren staan er diverse nieuwe initiatieven op het programma, waar vooral de jeugd centraal staat. Wij zijn erg blij dat we het partnerschap met Rabobank hebben verlengd.”

De vijf gezamenlijke Rabobanken die het partnerschap verlengen zijn: Rabobank Alkmaar e.o., Rabobank West-Friesland, Rabobank Noord-Kennemerland, Rabobank Zaanstreek en Rabobank Kop van Noord-Holland.