Rabobank tot 2021 naamsponsor RaboRonde Heerlen

Rabobank Parkstad Limburg is sinds jaar en dag hoofdsponsor en naamgever van de wielerprofronde in Heerlen. Hoewel het contract nog een jaar doorliep heeft de bank het sponsorcontract opengebroken tot 2021.

Doel is het voor een langere tijd koppelen van de Rabobank aan een van de grootste sportevenementen in de regio.
Directievoorzitter Henk Reker: "Wij zien dat onze klanten heel erg graag naar dit wielerspektakel komen kijken en de reacties achteraf zijn altijd lovend. Dit gekoppeld aan de open verstandhouding en warme samenwerking die wij al jarenlang met de organisatie onderhouden hebben ons doen besluiten om het contract open te breken. De Rabobank Parkstad wil haar naam minimaal tot en met 2021 verbonden zien aan dit kwalitatief hoogstaande evenement.”

Uiteraard is de organisatie ook erg te spreken over deze contractverlening. Voorzitter Chris Tiekstra; "Het was een mooie verrassing voor ons dat de bank haar naam zo lang aan ons evenement wil verbinden. De medewerkers van de bank zijn ook echt betrokken bij de organisatie, wij zien hen als een deskundig klankbord. Met de meeste partners hebben wij overigens een goede verstandhouding en wij staan altijd open voor suggesties en verbetervoorstellen uit die hoek. Want een ding weten wij zeker, elk jaar zijn er enkele puntjes die we bij de volgende RaboRonde toch weer iets anders willen aanpakken. Wij zien het openbreken van het contract met de Rabobank als een groot compliment en zijn uiteraard dankbaar voor een stukje extra zekerheid voor de komende jaren.”

De RaboRonde wordt op vrijdag 3 augustus voor de 29ste keer georganiseerd in het centrum van Heerlen. Naast een tijdrit voor de heren professionals zijn er ook wedstrijden voor de elite dames en heren. Na de wedstrijden, rond een uur of tien, barst een groots en gezellig feest los op de Bongerd en het Pancratiusplein. De RaboRonde slaagt er steeds weer in om een tiental Nederlandse deelnemers aan de Tour de France en de Giro te contracteren, plus de top van de Nederlandse wielrenster. De toegang van de RaboRonde Heerlen is dankzij de bijdragen van de gemeente Heerlen en de sponsors nog steeds gratis.