Red Bull nieuwe innovatiepartner Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma is een partnership aangegaan met Red Bull. Het Oostenrijkse bedrijf wordt per direct de innovatiepartner van de equipe van coach Jac Orie.

De schaatsploeg krijgt, via de meer dan 800 sporters en teams die het Oostenrijkse bedrijf wereldwijd ondersteunt, toegang tot kennis, ervaring en faciliteiten die hen helpt te innoveren binnen de schaatssport.

Red Bull is al meerdere jaren actief in de schaatswereld. Zo wordt Kjeld Nuis al sinds 2012 persoonlijk ondersteund. In 2013 hielp Red Bull, Nuis en Jac Orie met een innovatieve trainingstechniek waarbij Nuis met video-analyse z'n slag en afzet kon optimaliseren. Vorig jaar vestigde Nuis ook een wereldsnelheidsrecord toen ze samen onderzochten hoe hard iemand kan schaatsen in de ideale omstandigheden. Red Bull is natuurlijk ook de eigenaar van het Formule 1 Team waar de door Jumbo gesponsorde Max Verstappen in rijdt.

"Ik ben heel blij dat we nu met Red Bull onze hele ploeg een impuls kunnen geven", vertelt Jac Orie. "We gaan samen projecten opzetten waarbij de atleten worden geholpen in hun ontwikkeling en training om steeds harder en beter te kunnen schaatsen."

Orie verwacht dat er in de toekomst harder geschaatst kan worden door te innoveren op materiaal, techniek en trainingsmethodes. De verwachtingen ten aanzien van Red Bull als partner zijn daarin hooggespannen: "We zijn nu bezig om te kijken of we samen nog dit seizoen een nieuwe trainingsmethode kunnen toepassen om met een hogere bochtensnelheid te trainen. Dat zou met name ter voorbereiding op wedstrijden in Salt Lake City bijvoorbeeld goed werken."