Reggeborgh Groep nieuwe sponsor Team Van Velde

Het Twentse Reggeborgh wordt tot en met de Olympische Winterspelen van Peking in 2022, de exclusieve hoofdsponsor en naamgever van de sprintploeg van Gerard van Velde.

"Met de Reggeborgh Groep, de investeringsmaatschappij van de familie Wessels, verbindt de succesvolle schaatsploeg van Ronald en Michel Mulder, Dai Dai Ntab, Kai Verbij, Gerben Jorritsma, Pim Schipper en Wesly Dijs zich aan een solide Nederlands bedrijf, dat de ploeg alle ruimte biedt om tot grootse prestaties te komen", aldus Reggeborgh in een persbericht.
Reggeborgh overweegt daarnaast het schaatsen in de volle breedte te ondersteunen door samen met de atleten van de ploeg van Van Velde de schaatssport in het Oosten van Nederland nog dichter bij de mensen te brengen.

Gerard van Velde is dolgelukkig met de komst van zijn nieuwe teamsponsor. Van Velde: ”Na een lange onzekere zomer, waarbij we gelukkig de steun kregen van de KNSB en NOC*NSF, komt er nu vlak voor de start van het nieuwe seizoen rust in de ploeg. Met de Reggeborgh Groep krijgen we een betrokken partner die gaat voor een lange termijn samenwerking. Hierdoor kunnen we ons onbekommerd focussen op topprestaties. Ben dan ook supertrots “Team Reggeborgh” vandaag te mogen presenteren.”
Van Velde vervolgt: “Reggeborgh kiest nadrukkelijk ook voor een maatschappelijke route, waarbij de atleten uit mijn ploeg boegbeelden zijn voor de jeugd."

De Reggeborgh Groep gelooft in de samenwerking met het team van Van Velde. “De komende jaren gaan wij met ons bedrijf de sprintersploeg van Gerard de mogelijkheid bieden om succesvol te zijn. Daarnaast willen we de sympathieke en toegankelijke schaatsers uit het team actief inzetten om de jeugd vitaler, gezonder en sportiever te laten opgroeien en lekker te laten schaatsen. Wij waren vroeger ook al onder de indruk van de Nederlandse topprestaties en zagen onder andere de geweldige gouden race van Gerard van Velde. Op deze wijze kunnen we nu iets terugdoen voor Gerard en zijn ploeg en ondertussen vanuit onze maatschappelijke rol het schaatsen in de breedte ondersteunen.”

Opvallend aan de sponsoring is dat Eelco Blok, de voormalige CEO van KNSB-hoofdsponsor KPN, dit jaar in dienst trad bij Reggeborgh. Hij is sinds mei lid van de directie van de investeringsmaatschappij.