REWE beëindigt samenwerking met DFB door OneLove-beslissing

Supermarktketen REWE heeft de samenwerking met de Duitse voetbalbond per direct beëindigd naar aanleiding van de ‘OneLove’-aanvoerdersband beslissing tijdens het WK voetbal.

REWE zegt dat het bedrijf staat voor diversiteit en verscheidenheid. “Voetbal is voor ons onder andere Fair Play, tolerantie en verscheidenheid”, zegt REWE Group-CEO Lionel Souque. “De schandalige houding van FIFA en zijn voorzitter Gianni Infantino is voor mij als CEO van een onderneming die diversiteit hoog in het vaandel heeft staan én als voetbalfan niet acceptabel.”

REWE had al eerder laten weten dat men het aflopende contract niet zou gaan verlengen, maar stapt nu per direct op. Het bedrijf distantieert zich van de beslissingen van FIFA en wil geen gebruik maken de rechten die men via de DFB heeft rondom het WK. De WK-verzamelalbums die de supermarktketen op de markt had gebracht geeft men nu gratis weg. Daarnaast doneert het bedrijf de eerdere opbrengsten van dit album aan een goed doel.

FIFA verbood het dragen van de ‘OneLove’-band tijdens het WK op straffe van een gele kaart. Omdat de bond besloot dat aanvoerder Manuel Neuer daarom de band niet draagt, was voor REWE mede aanleiding om de samenwerking te beëindigen.

In Nederland besloot de KNVB eveneens dat aanvoerder Virgil van Dijk de ‘OneLove’-band niet zou dragen. In Nederland zijn er nog geen partners van de KNVB die om die reden de samenwerking met de voetbalbond opzeggen.