Ricoh stopt sponsoring Ricoh Open

Ricoh heeft de sponsoring van het Ricoh Open beëindigd. Het grastoernooi in Rosmalen draagt met ingang van dit jaar de naam Libéma Open, naar de organisator Libéma.

Hiermee komt een einde aan de naamgeving van het toernooi door Ricoh Nederland in de afgelopen twee jaar. Lib&ma, tevens eigenaar van het Autotron, was in 1989 één van de initiatiefnemers van het grastoernooi. Inmiddels is Lib&ma uitgegroeid tot één van de grootste vrijetijdsconcerns van Nederland met meer dan twintig locaties en ruim vijf miljoen bezoekers per jaar.

In 2016 trad Ricoh Nederland voor het eerst op als hoofdsponsor van het toernooi. In eerste instantie was de samenwerking voor drie jaar aangegaan. Ricoh had al eerder aangegeven het hoofdsponsorschap te willen beëindigen.
Marcel Hunze, toernooidirecteur: "Natuurlijk is het jammer dat onze samenwerking met Ricoh is beëindigd, maar we kijken terug op twee mooie en succesvolle edities en een uitstekende samenwerking. We zijn verheugd dat Libéma haar naam aan het toernooi heeft verbonden en kijken uit naar een prachtige editie.”

Het Libéma Open wordt gehouden van 11 tot en met 17 juni op de grasbanen van het Autotron in Rosmalen. Het toernooi is zoals gebruikelijk een gecombineerd ATP- en WTA-evenement.