Robey tot medio 2027 kledingpartner Vitesse

Vitesse speelt de komende vier seizoenen in Robey Sportswear. De Arnhemse club en het Nederlandse kledingmerk hebben elkaar gevonden in een contract tot medio 2027. Als nieuwe kledingpartner gaat Robey Sportswear zowel het eerste elftal als de teams van de Vitesse Voetbal Academie van (wedstrijd)kleding voorzien.

Met Robey Sportswear sluit Vitesse een oude bekende in de armen. In het seizoen 1983-1984 schitterden spelers als Theo Bos, Peter Bosz, Herman Veenendaal, Remco Boere en Lloyd Doesburg met de karakteristieke Robey-R op de borst. Veertig jaar na dato gaan oude tijden dus herleven en zal het herkenbare logo weer op het geel-zwarte shirt prijken.

Peter Rovers, algemeen directeur ad interim van Vitesse, is overtuigd van een succesvolle samenwerking. “Robey Sportswear is een grote speler op de Nederlandse markt, met jarenlange ervaring en veel kennis van zowel de markt als de voetbalsupporter. Omdat de lijnen met deze oer-Hollandse partij kort zijn, kunnen we snel en flexibel schakelen. Bovendien hebben we van de bestaande ‘Robey-clubs’ niets dan positieve geluiden gehoord”, aldus Rovers. “Daar komt ook nog bij dat er veel creatieve mogelijkheden liggen op het gebied van designs. Dat vinden wij een enorm voordeel. Daar zijn we dan ook al volop mee aan de slag gegaan richting komend seizoen. We zullen drie unieke tenues presenteren, evenals een speciaal keeperstenue en een warming-up shirt. In het tweede seizoen wordt ook de trainings- en reiskleding speciaal voor Vitesse ontworpen en geproduceerd.”

Mark Koevermans, algemeen directeur van Robey Sportswear, is eveneens verheugd. “Het vervult ons met trots dat wij de prachtige geel-zwarte shirts van Vitesse mogen ontwikkelen en leveren. We kijken uit naar de samenwerking en de speciale tenues die we samen gaan creëren. Die zullen doordrenkt zijn van het Vitesse-DNA”, zegt Koevermans. Hij wijst naar de vele raakvlakken tussen Robey Sportswear en Vitesse. “We staan beiden voor kwaliteit, creativiteit en passie. Met respect voor onze historie, maar ook met de blik op de toekomst. Dit is een uitstekende match. Een mooi feitje vind ik dat we nu, als één van de oudste sportmerken in Nederland, een partnerschap hebben met de twee oudste profclubs van het land.”

Met de overstap naar Robey Sportswear neemt Vitesse de webshop en de officiële fanshop weer in eigen beheer. Daarover volgt later meer informatie. Het nieuwe partnerschap betekent ook dat er na vier seizoenen een einde komt aan de samenwerking met Nike en Voetbalshop.nl (The Badge Company BV). “Wij willen deze partijen hartelijk bedanken voor de afgelopen vier seizoenen, waarin we mooie herinneringen hebben gemaakt”, aldus Rovers. “We zijn nog met Voetbalshop.nl in gesprek over een voortzetting van de samenwerking, waaronder in de binnenstad van Arnhem.”

Foto: Vitesse Media