Roompot Vakanties stopt sponsoring ZLM Roompot Tour

Roompot Vakanties stopt na 2016 als sponsor van de ZLM Roompot Tour. Dat maakte de Wielerstichting Arjaan de Schipper Trofee deze week bekend.

Reden is dat Roompot zijn marketingstrategie gaat aanpassen waarbij Team Roompot – Oranje Peloton, de wielerploeg die door het Zeeuwse bedrijf wordt gesponsord, extra ondersteund gaat worden.

"We waarderen het wel dat Roompot ons al in een vroeg stadium op de hoogte heeft gebracht. Zo hebben we voldoende tijd om op zoek te gaan naar alternatieve financiële middelen om de wedstrijd ook op langere termijn te garanderen", laat voorzitter Eddie Bogaert in de PZC weten.

Roompot werd twee jaar geleden co-hoofdsponsor van de wielerronde. De ZLM Roompot Tour wordt in 2016 op 15 en 16 april gereden. Eerder deze maand werd bekend dat de Ronde van Zeeland definitief niet doorgaat in 2016 omdat Zeeland Seaports zich terugtrekt als hoofdsponsor. Dit jaar werd ook bekend dat Roompot Vakanties stopt als hoofdsponsor bij de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Ook bij de JVOZ werd als reden aangegeven dat er meer geld in de wielerploeg gestopt wordt. Bij de JVOZ gaat het om een bedrag tussen de 40 a 50 duizend euro. Hoeveel geld het bedrijf in de wielerwedstrijd stopt, is niet bekend.