Roompot Vakanties verlengt contract als hoofdsponsor

Roompot Vakanties blijft ook de komende twee seizoenen hoofdsponsor van de Roompot – Oranje Peloton wielerploeg. De grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland heeft het contract met het pro continentale profteam verlengd tot en met 2018.

Daarmee krijgt het in de zomer van 2014 gestarte samenwerkingsverband een vervolg. "Roompot toonde twee jaar geleden lef door ons in staat te stellen om onze plannen voor een volledig Nederlandse ploeg uit te voeren. Die keuze is voor beide heel goed uitgepakt”, reageert teammanager Michael Zijlaard verheugd. "Wij passen op veel gebieden prima bij elkaar. En wij zijn heel blij dat wij deze samenwerking in de komende jaren verder kunnen uitbouwen”.

Tevredenheid over de eerste periode als belangrijke sponsor in de sport staat ook voor Roompot Vakanties aan de basis van het verlengen van het contract. Jurgen van Cutsem, CEO van Roompot Vakanties: "Als bedrijf met Nederlandse wortels willen we graag Nederlands wielertalent een extra duw in de rug geven. Daarnaast is te zien dat de sponsoring ons geen windeieren heeft gelegd. Zo is de naamsbekendheid van Roompot flink toegenomen. Niet alleen in eigen land maar ook over de grens zoals in België en Duitsland. Ook hebben we ons gezicht laten zien met activiteiten rondom het wielrennen, zoals een eigen pop-up camping in het Belgische Oudenaarde tijdens de afgelopen Ronde van Vlaanderen.”

Met het voortzetten van het partnership met Roompot Vakanties is een stevig fundament gelegd voor het voortbestaan van de 100% Nederlandse wielerploeg. "Maar ook de steun van de andere partners is noodzakelijk om door te gaan op de ingeslagen weg”, is Zijlaard reëel over de nabije toekomst. "Met Staatsloterij voeren wij positieve gesprekken en ook veel van de overige sponsors zijn enthousiast over de manier waarop onze renners een plaats in de harten van de wielerfans hebben weten te veroveren. Hopelijk kunnen wij ons concept van een herkenbare Nederlandse ploeg verder uitbouwen. Wij willen graag jonge amateurs de kans blijven geven zichzelf te ontwikkelen als beroepsrenner. Met daarbij natuurlijk ook een belangrijke rol voor ervaren mannen die bij de grote internationale teams hebben gereden en in eigen land willen terugkeren en de talenten verder willen helpen”.

Roompot – Oranje Peloton heeft in de eerste anderhalf jaar van het bestaan een naam opgebouwd als aanvallend rijdende wielerploeg. Het team was actief in vrijwel alle grote voorjaarsklassiekers en boekte vorig seizoen overwinningen met Maurits Lammertink en Dylan Groenewegen, die later de overstap maakte naar de World Tour. Dit jaar won Jesper Asselman de Ronde van Drenthe en pakte Pieter Weening een ritzege en de winst in het eindklassement van de Tour of Norway.

Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Ieder jaar worden zo’n 10 miljoen overnachtingen geboekt in de 36 eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland. Ook biedt Roompot Vakanties nog meer dan 150 vakantieparken aan in Europa, waarvan de meeste in België en Frankrijk. Naast de vakantieparken en campings heeft Roompot Vakanties een breed pallet aan accommodaties zoals hotels en resorts.