Simac nieuwe hoofdsponsor Holland Ladies Tour

De internationale etappekoers voor vrouwen Holland Ladies Tour vindt in Simac Techniek NV een nieuwe hoofdsponsor. De wedstrijd wordt van 24 tot en met 29 augustus 2021 dan ook verreden onder de naam Simac Ladies Tour.

Eric van Schagen (CEO Simac Techniek NV) en Thijs Rondhuis (directeur Courage Events) hebben 19 maart een overeenkomst getekend waardoor Simac in 2021 op gaat treden als hoofdsponsor en naamgever van de Simac Ladies Tour, de enige meerdaagse UCI Women’s World Tour wedstrijd in de Benelux. Er is een optie de overeenkomst met nog eens twee jaar te verlengen. Van 2013 tot en met 2020 was Boels Rental hoofdsponsor van de belangrijkste Nederlandse etappekoers voor vrouwen.

Thijs Rondhuis van Courage Events wachtte in deze door COVID-19 onzekere tijden de opgave een nieuwe hoofdsponsor te vinden. ‘’De situatie is als gevolg van de pandemie onzeker, ook de afgelasting van de editie 2020 hielp niet mee. Met de hulp van Jos Smulders en Joyce Rommelaar, beiden al jaren actief in de sportmarketing, hebben wij gekeken naar mogelijke partners. Hierbij zijn wij gericht te werk gegaan en hebben bedrijven met een op maat gesneden pakket benaderd. Het mooie is, is dat het vrouwenwielrennen enorm in de lift zit. In sommige wedstrijden krijgen de vrouwen tegenwoordig meer exposure dan de mannen, het publiek omarmt de aanvallende stijl van rijden. Direct na de eerste contacten met Simac ontstond wederzijds een goed gevoel. Het internationale karakter van Simac, gekoppeld aan de no-nonsens instelling van een goed geleid familiebedrijf, gaf ons het vertrouwen dat dit dé ideale partner voor een verdere groei van de Simac Ladies Tour zou zijn.”

Eric van Schagen: “Bij Simac zijn we al vele jaren nauw betrokken bij de wielersport. Enerzijds als naamgever van de amateurklassieker Simac Omloop der Kempen. En aan de andere kant door onze sponsoring van de laatste twee edities van het EK veldrijden in Nederland in 2018 en 2020 en het EK baanwielrennen in 2019 in Apeldoorn. Juist op het moment dat we zelf zochten naar mogelijkheden om onze ambities verder uit te dragen kwam het contact met de Ladies Tour tot stand. Dit bleek vrijwel direct een goede match te zijn. We hebben dan ook vertrouwen in een goede samenwerking en zijn ervan overtuigd dat dit sponsorship een belangrijke bijdrage gaat leveren aan onze naamsbekendheid in de Benelux.”

Het contract tussen Simac Techniek NV en Courage Events kwam tot stand door de medewerking van Joyce Rommelaar (JOYConcepts) en Jos Smulders (JM Smulders BV) die gezamenlijk het project hebben opgepakt en begeleid van concept tot contract.

Op de foto: rechts Eric van Schagen (CEO Simac Techniek NV) en links Thijs Rondhuis (directeur Courage Events)

Simac en sponsoring

Als onderdeel van zijn MVO-beleid sponsort Simac goede doelen en initiatieven. Dat gebeurt op drie manieren: Via Simac Hart, waarbij elk kwartaal tien projecten van werknemers wordt gekozen die een financieel steuntje in de rug krijgen, een jaarlijks Sport- en Cultuurbudget waarmee lokale en regionale initiatieven worden gesteund en de sponsoring van een aantal grote clubs en evenementen. Zo is men onder andere hoofdsponsor van het EK Veldrijden 2020 en van de wielerwedstrijden Veenendaal-Veenendaal en de Omloop der Kempen. Ook worden grotere en kleinere voetbal- en hockeyclubs gesponsord, zowel landelijk (PSV, Fortuna Sittard, Oranje-Rood) als in de eigen omgeving. Daarnaast ondersteunt Simac diverse culturele activiteiten op het gebied van muziek en verschillende musea. Ook behoud van natuur en landschap is onderdeel van de sponsoractiviteiten. Doelstellingen zijn zorgen voor impact en dat de naam Simac wordt gezien.