Sponsor OrangeGas koopt contract Van Lunteren vrij

International Desiree van Lunteren is door haar privésponsor OrangeGas vrijgekocht bij de huidige landskampioen en bekerwinnaar waardoor zij haar droomtransfer naar het buitenland uitkomt. Voor het nieuwe seizoen heeft Desiree voor één jaar getekend bij de Duitse topclub SC Freiburg.

Het vrijkopen van een profvoetbalster is een unieke gebeurtenis in het vrouwenvoetbal. Het nog lopende contract van Desiree is afgekocht door haar privé sponsor OrangeGas. Over de hoogte van de afkoopsom wordt geen mededeling gedaan.

Het kwam tot stand nadat Desiree van Lunteren had aangegeven graag naar het buitenland te gaan via haar manager Angela Verdoes van Womens Sport Agency aan OrangeGas. Echter liep haar contract nog een jaar door. Bij navraag bleek het contract afgekocht te kunnen worden en twijfelde Marcel Borger, directeur en oprichter van OrangeGas, geen moment en zei: "DOEN! Als OrangeGas zijn wij een sympathiek brutaal bedrijf en hechten wij veel waarde aan de ambities van onze ambassadeurs. Zo ondersteunden wij eerder al schaatsters als Marrit Leenstra, Anice Das en Annette Gerritsen in hun ambities. Nu krijgt Desiree de kans en helpen wij haar graag, aldus Marcel Borger. De afkoopsom is niet te vergelijken met de bedragen bij de heren, maar een serieus bedrag voor het vrouwenvoetbal.”

Desiree van Lunteren is één van de meest succesvolle Nederlandse profvoetbalsters en is sinds 2017 ambassadrice van OrangeGas door te rijden op Groengas. In de zomer van 2017 werd zij als basisspeler Europees kampioen en in Nederland heeft zij verschillende landskampioenschappen en bekers gewonnen. Met de Duitse club SC Freiburg gaat er een droom in vervulling om in het buitenland als profvoetbalster actief te zijn in een grote competitie. Nu OrangeGas haar vrijkocht heeft, kan zij alsnog haar droom najagen en heeft zij inmiddels bij SC Freiburg getekend.
"Ik ben blij dat OrangeGas mij heeft vrijgekocht zodat ik mij verder kan gaan ontwikkelen in het buitenland. Ik ben trots op de afgelopen negen jaren die ik in Nederland op het hoogste niveau heb mogen spelen. Door nu te kiezen voor SC Freiburg denk ik alles uit mezelf te kunnen halen”, aldus Desiree van Lunteren.